Άλλοι ΔήμοιΔήμοι

Τρίκαλα: Συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. – Συμβουλευτικού Κέντρου για τη βία κατά γυναικών

Με τα αρμόδια στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων συναντήθηκε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 η ομάδα του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων.

Λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, οι αξιωματικοί του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, η Υπαστυνόμος A’ Θεοδώρα Παντζάγια και ο Αστυνόμος B’ Παναγιώτης  Ζαΐμης, συναντήθηκαν με τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Στη διάρκεια της επιτόπιας συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην διαχείριση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλλονται στην Αστυνομία.

Το γενικό συμπέρασμα αποτυπώνεται στην καίρια σημασία που αποκτά η συνεργασία των δύο φορέων – υπηρεσιών, προκειμένου να υπάρχει μια ουσιώδης υποστήριξη σε γυναίκες που πέφτουν θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρικκαίων, παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής, σε γυναίκες θύματα κάθε είδους βίας ή πολλαπλών διακρίσεων.

Στεγάζεται στην πόλη των Τρικάλων, επί της οδού Θεοδοσοπούλου και Τζουμαγιάς (κτίριο Ε’ ΚΑΠΗ – έναντι ΔΕΗ) και υλοποιείται στο πλαίσιο της Ενταγμένης Πράξης «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στη Θεσσαλία/Δήμος Τρικκαίων», με Κωδικό ΟΠΣ 5000586 του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) «Θεσσαλία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ε.Ε.).

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι