ΔήμοιΔήμος Γλυφάδας

Τρεις γαλάζιες σημαίες στην παραλία της Γλυφάδας

Ακόμη ένα πολύ καλό νέο ήρθε κι εφέτος…

Η παραλία της Γλυφάδας, το διασημότερο σημείο της Αττικής για το καλοκαιρινό μας μπάνιο, βραβεύτηκε με τρεις γαλάζιες σημαίες.

Ένα διεθνές βραβείο, μια «σφραγίδα» ποιότητας, η οποία αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά των υπευθύνων συντήρησης της παράκτιας ζώνης.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου τονίζει:

Το πιο αναγνωρίσιμο παγκοσμίως οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές θα τοποθετηθεί επισήμως και φέτος στις παραλίες του Δήμου μας. Κι αυτό όχι μόνο γιατί η ποιότητα υδάτων είναι «εξαιρετική», αλλά και γιατί η παραλία ανταποκρίνεται στις πολύ απαιτητικές προϋποθέσεις των αυστηρών κριτηρίων που θέτει το Πρόγραμμα.

Οι ακτές της Γλυφάδας πληρούν και τα 33 αυστηρά κριτήρια του προιγράμματος Γαλάζια Σημαία, τα οποία αναφέρονται σε καθαρά νερά, καθαριότητα ακτής, υποδομές, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου.

Ήδη υποδεχόμαστε τους λουόμενους, έχοντας πάρει εγκαίρως όλα τα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων και την προστασία της δημόσιας υγείας. Σας περιμένουμε και φέτος να απολαύσουμε στη Γλυφάδα τις όμορφες και ελεύθερες παραλίες μας, με απόλυτο σεβασμό στις οδηγίες των ειδικών.

Close