ΕπικαιρότηταΠολιτική

Τούρκοι συνέλαβαν αστυνομικό και τη σύντροφό του στον Εβρο

Στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, βρίσκονται ο 41χρονος αστυνομικός και η σύντροφός του, που συνελήφθησαν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα, τα οποία δημοσιοποίησαν τα ονόματά τους, πρόκειται για τον αστυνομικό Μανώλη Βαλασούδη, ο οποίος υπηρετεί στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, και την Αθηνά Τζιάκα, που εργάζεται στα διόδια της Εγνατίας οδού, της περιφέρειας Αλεξανδρούπολης.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο υπαρχιφύλακας που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών είχε μεταβεί χθες από τους Κήπους Εβρου για εκδρομή με την κοπέλα του στην Αδριανούπολη.

Σήμερα, όταν τον αναζήτησαν από την υπηρεσία του, έγινε γνωστό ότι συνελήφθη στην Τουρκία, και μαζί του συνελήφθη και η γυναίκα που τον συνόδευε, η οποία κατάγεται από τις Φέρες.

Ο υπαρχιφύλακας είχε ανοικτό GPS και φέρεται να κινείτο σε απαγορευμένη περιοχή της μεθορίου κοντά στο ποτάμι και σήμερα πέρασε αυτόφωρο.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από το οικογενειακό του περιβάλλον, ο υπαρχιφύλακας κρατείται για τελωνειακές παραβάσεις.

Εν προκειμένω, σημειώνεται ότι πηγές από την αστυνομία θυμίζουν με νόημα μία περίπτωση που είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Αύγουστο, όταν στην περιοχή των Φερών είχαν συλληφθεί τέσσερις Ελληνες για λαθρεμπόριο καπνού, κινητών και άλλων προϊόντων.

Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει μέσω του σημείου επαφής στο «Καπιτάν Αντρέεβο» επίσημη ενημέρωση από Τουρκία, η οποία εκκρεμεί, ενώ στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διευκρίνισαν ότι η δίωξη σε βάρος του, δεν αφορά το αδίκημα της κατασκοπείας.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο αστυνομικός φέρεται να «εισήλθε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Δουράν, στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συνελήφθη μαζί με την κοπέλα του από άνδρες της χωροφυλακής».

Παραλλήλως, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχουν κατασχεθεί και ερευνώνται τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού, ενώ συνεχίζεται η έρευνα από την τοπική εισαγγελία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνουν υπό επιτήρηση, για 48 ώρες σε ξενοδοχείο της Αδριανούπολης, έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα (1) μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα