ΕπικαιρότηταΠολιτική

Τουρκική πρόκληση στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Νίκο Χαρδαλιά

Τούρκοι, μέσω του ασυρμάτου, παρενόχλησαν το ελικόπτερο NH 90 της Αεροπορίας Στρατού που μετέφερε τον Νίκο Χαρδαλιά.
Η παρενόχληση του ελικοπτέρου με επιβάτη και τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας, έγινε νωρίτερα το Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου, στο Ανατολικό Αιγαίο.

Οπως έγινε γνωστό, το ελικόπτερο πετούσε από την Σάμο προς το Αγαθονήσι.

Τότε, οι Τούρκοι μέσω ασυρμάτου παρενόχλησαν το ελικόπτερο, ζητώντας να αλλάξει πορεία καθώς όπως ισχυρίστηκαν πετούσε μέσα σε τουρκικό FIR!

Ωστόσο, οι τουρκικοί ισχυρισμοί αγνοήθηκαν από το ελληνικό ελικόπτερο, το οποίο συνέχισε κανονικά την πορεία του.

Αμέσως μετά, ο σταθμός της Σάμου απάντησε στις τουρκικές Aρχές ότι η εκπομπή τους είναι παράνομη, δεν ισχύει και ότι το ελικόπτερο της αεροπορίας στρατού πετούσε σε περιοχή ευθύνης του ελληνικού FIR.

Oπως είναι γνωστό, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη σε μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια του ανατολικού Αιγαίου και χθες επισκέφθηκε και τηn νήσο Παναγιά που βρίσκεται στο επίκετρο των παράνομων δραστηριοτήτων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό σήμερα, τουρκικό UAV προέβη σήμερα Σάββατο σε 16 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Οπως επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ, το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Πηγή: protothema

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα