Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-ΘράκηςΠεριφέρειες

Τουριστική προβολή της Περιφέρειας ΑΜΘ στη Μόσχα

Σε συνάντηση διασύνδεσης μεταξύ των Περιφερειών της Ελλάδας και της Ρωσίας στη Μόσχα με στόχο την ενίσχυση της διμερούς τουριστικής συνεργασίας συμμετείχε o αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Αντωνιάδης.

Η συνάντηση, που είχε τον τίτλο «Μία διαφορετική Ελλάδα», διοργανώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τις ελληνικές Περιφέρειες και αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη δράση του Ετους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας.

Η συνάντηση έθεσε τις βάσεις για τη σύσφιξη των σχέσεων, τον σχεδιασμό και την ανταλλαγή απόψεων καθώς και τον αναλυτικό προγραμματισμό των συνεργειών ανάμεσα στις Περιφέρειες των δύο χωρών για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας.

Ο κ. Αντωνιάδης παρουσίασε το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειάς στην υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας, αρμόδια για τον Τουρισμό Αλα Μανίλοβα, στους υπουργούς Τουρισμού των Περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας καθώς και σε επαγγελματίες και εκπροσώπους ιδιωτικών φορέων.

Ταυτόχρονα, πραγματοποίησε ειδικές Β2Β συναντήσεις.

Στην παρουσίασή του ο κ. Αντωνιάδης έδωσε έμφαση στα θεματικά τουριστικά προϊόντα που προσφέρουν οι προορισμοί της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (θρησκευτικός, γαστρονομικός, πολιτιστικός και στορικός τουρισμός) και τόνισε ότι Ελλάδα και Ρωσία έχουν σημαντικές προοπτικές τόσο για την ανάπτυξη της διμερούς τουριστικής συνεργασίας όσο και για την αύξηση των μεταξύ τους τουριστικών ροών.

Σημείωσε δε ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή της Περιφερειακής Αρχής να συνεχίσει την προσέγγιση της ρωσικής αγοράς και ότι σε συνέχεια αυτής της συνάντησης θα συμμετάσχει και στην Εκθεση «Μ.Ι.Τ.Τ.» στη Μόσχα  από τις 13 έως και τις 15 Μαρτίου 2018, όπου επαγγελματίες του τουρισμού θα έχουν την ευκαιρία να διαπραγματευτούν και να κλείσουν συμφωνίες.

Τέλος, σημαντικό αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η συμφωνία για τη δημιουργία, υπό την εποπτεία των δύο Υπουργείων, ενός πολιτιστικού ημερολογίου που θα περιέχει όλες τις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις των δύο χωρών.

 

Προτεινόμενα