ΕπικαιρότηταΠολιτική

Τον Τίμερμανς προτείνει ο Τσίπρας για πρόεδρο της Ε.Ε.

Την υποψηφιότητα του Φρανς Τίμερμανς για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν θα στηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας, όπως είπε προσερχόμενος στο άτυπο δείπνο της ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, όπου μετέβη για το άτυπο δείπνο που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με αντικείμενο την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, ο πορωθυπουργός έκανε λόγο για «ενδιαφέρουσα ισορροπία», η οποία έχει διαμορφωθεί μετά την ευρωκάλπη.

Οπως είπε, η άνοδος των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων μπορεί να δημιουργήσει μια νέα δυναμική και να προωθηθούν οι δημοκρατικές και προοδευτικές πολιτικές.

Επίσης, αναφερόμενος στον Μάνφρεντ Βέμπερ, επεσήμανε ότι δεν μπορεί να ενώσει, αλλά να διχάσει την Ευρωπαϊκή Ενωση.

“Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να υπάρξει προοδευτική επιλογή και γι’ αυτό θα στηρίξω την επιλογή του Φρανς Τίμερμανς”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Εκανε λόγο για μια υπεύθυνη στάση και εθνικά ωφέλιμη στάση, καθώς όπως είπε, η επιλογή του Βέμπερ θα δημιουργήσει απειλές και κινδύνους για τα συμφέροντα της χώρας μας.

Αλλωστε, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ, αντίστοιχη θέση τήρησε ο πρωθυπουργός και στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η επιλογή του Μάνφρεντ Βέμπερ για τη θέση του προέδρου της Κομισόν, δεν ενώνει την Ευρώπη και θα είναι μια αρνητική εξέλιξη.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει προοδευτικό υποψήφιο και έδωσε στήριξη στην υποψηφιότητα του Τίμερμανς, εφ’ όσον είναι ο πρώτος στη διαδικασία, τόσο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμ, ότι δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τα πρόσωπα αλλά και το πρόγραμμα, δηλαδή, τέλος στη λιτότητα, κοινωνική Ευρώπη, κλιματική αλλαγή.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα