ΕπικαιρότηταΠολιτική

Το σχέδιο απόλυσης των μη εμβολιασμένων υγειονομικών από Θ. Πλεύρη και Μ. Βορίδη

Τι προβλέπει το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την απόλυση των μη εμβολιασμένων υγειονομικών.

Στο Kontra Channel, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου και πρόεδρος στην Ενωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ) Αλέξης Μητρόπουλος, είχε επισημάνει ότι είναι αντισυνταγματική η απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων.

Ετσι αναζητεί τρόπους το Υπουργείο Υγείας και εξετάζει την απόλυση των μη εμβολιασμένων υγειονομικών μετά τις 31 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, είχε προϊδεάσει για τις προθέσεις της κυβέρνησης από τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν ψηφίστηκε η τροπολογία για την παράταση του μέτρου αναστολής εργασίας των μη εμβολιασμένων υγειονομικών μέχρι τις 31 Μαρτίου και μάλιστα τότε είχαν εκληφθεί οι αναφορές του ως τελεσίγραφο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 6.500 υγειονομικούς που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και τέθηκαν σε αναστολή, οι περίπου 1.500 επέστρεψαν με πιστοποιητικό νόσησης.

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το Υπουργείο Υγείας εξετάζει να θεσμοθετηθεί ως υποχρεωτικός ο εμβολιασμός έναντι του κορωνοϊού για τον συγκεκριμένο κλάδο και να παυθούν από τα καθήκοντά τους μετά τις 31 Μαρτίου όσοι δεν εμβολιαστούν μέσω της καταγγελίας της σύμβασής τους. Και αυτό ισχύει και για όσους επέστρεψαν λόγω νόσησης.

Παραλλήλως, στο υπουργείο συζητείται ήδη με ποιόν τρόπο θα καλυφθούν τα κενά των υγειονομικών που πρόκειται να απολυθούν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μεταξύ των υπουργών Μάκη Βορίδη και Θάνου Πλεύρη έχει συζητηθεί η άμεση προκήρυξη των θέσεων στη βάση του κανόνα 1:1, δηλαδή μία πρόσληψη για μία αποχώρηση, αλλά και το σενάριο οι τρίμηνες συμβάσεις να μετατραπούν σε οκτάμηνες.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα