ΕπικαιρότηταΠολιτική

Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις: Πέντε (5) συμπεράσματα

EUROKINISSI 

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑΠΣ το πόρισμά του για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

 

Το κείμενο του πορίσματος συνοδεύεται από 5 συμπεράσματα

1) Προκύπτει από τις αντιφάσεις του Πρωθυπουργού, την εν γένει υποκριτική στάση του αλλά και τις πρακτικές που ακολούθησε τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την συγκάλυψη του σκανδάλου ότι βασικός γνώμονας του δεν είναι η αλήθεια και η διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά η συγκάλυψή της και η εξαφάνιση στοιχείων, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απόδοση όχι μόνο πολιτικών, αλλά και ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.

2) Ειδικότερα για τις τελευταίες, προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις, καθώς είναι πλέον σαφές ότι δεν υφίστανται λόγοι εθνικής ασφάλειας για τις υπό εξέταση παρακολουθήσεις.

3) Υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι η ΕΥΠ αξιοποιούσε το παράνομο λογισμικό predator από κοινού με τις επίσημες επισυνδέσεις.

4) Η γνώση του Πρωθυπουργού σχετικά δεν τεκμαίρεται μόνο αντικειμενικά λόγω της σχετικής του αρμοδιότητας αλλά και από την στενότατη σχέση του με τον γ.γ. και ανιψιό του κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, από τον διορισμό του κ. Διονύση Μελιτσιώτη πρώην διευθυντή του Γραφείου του στη θέση του β’ υποδιοικητή της ΕΥΠ, από την ειδική μεταχείριση του πρώην πλέον Διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντα, ο οποίος διορίστηκε μετά από την σχετική αλλαγή των προβλέψεων του νόμου, αλλά και από την στάση του κ. Δεμίρη, ο οποίος διορίστηκε διοικητής της ΕΥΠ από τον Πρωθυπουργό μετά την παραίτηση Κοντολέοντα, με μόνο σκοπό την συγκάλυψη της υπόθεσης όπως προκύπτει και από την μεταχείριση που επεφύλαξε στην ελεγκτική αρχή, την κάλυψη της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου και την εν γένει άρνηση συνεργασίας του τόσο με την ΑΔΑΕ όσο και με την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

5) Γνώση του Πρωθυπουργού τεκμαίρεται εξάλλου και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση μέσω του Αντιπροέδρου της, και στενότατου συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, κ. Πικραμμένου, επιχείρησε ήδη πριν από την αποκάλυψη της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, να δημιουργήσει θεσμικά φράγματα, κρατώντας το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων μυστικό, μέσω της αντισυνταγματικής τροπολογίας της 31ης Μαρτίου του 2021.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα