Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΠεριφέρειες

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η εφετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου βρίσκει την Ελλάδα μπροστά σε μια πρωτοφανή κρίση, με έναν άγωστο εχθρό.

Αυτή την ημέρα λοιπόν επιβάλλεται από όλους μας να γίνουμε πιο υπεύθυνοι από ποτέ, ώστε να απομακρυνθούν κατά το δυνατόν τα φαινόμενα διασποράς και εξάπλωσης του ιού.

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για την 25η Μαρτίου είναι άλλωστε χαρακτηριστικό:

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου φέτος βρίσκει την Ελλάδα και την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με μια παγκόσμια κρίση, ίσως τη μεγαλύτερη της γενιάς μας, που απειλεί όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα μέχρι σήμερα, τον τρόπο ζωής μας, την ίδια μας την ύπαρξη.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκονται σήμερα όχι οι αγωνιστές του 1821 αλλά οι ήρωες της καθημερινότητας, γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Αλλά και όλοι αυτοί που κάνοντας πράξη το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι» δίνουν τη μάχη της ευθύνης, ώστε να περιοριστεί κατά το δυνατόν η διασπορά και η εξάπλωση του ιού.

Είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης που ανάγεται σε συλλογική. Είναι η ώρα της αλληλεγγύης των γενεών και των κρατών, στη βάση υπέρτατων αγαθών, όπως η ζωή και η δημόσια υγεία. Αυτό θα συνιστά μια νίκη όχι μόνο ενάντια στον κορωνοϊό, αλλά και ενάντια σε όλες τις μελλοντικές επιδημίες και κρίσεις που θα μπορούσαν να απειλήσουν την ανθρωπότητα.

Φέτος, ας τιμήσουμε τη διπλή  γιορτή της πίστης και της εθνικής αναδημιουργίας, υψώνοντας την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια μας. Και ας την κρατήσουμε εκεί μέχρι το τέλος της πανδημίας, αντλώντας δύναμη ενότητας».

Close