ΕπικαιρότηταΠολιτική

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την Πρωτοχρονιά: Το 2023 θα είναι η χρονιά δικαιοσύνης και αλλαγής

Σε έντονα αντιπολιτευτικό και προεκλογικό ύφος και το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την Πρωτοχρονιά, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει στη λέξη «δικαιοσύνη», αλλά και «αλλαγή», όρους που φαίνεται πως θα αποτελέσουν το βασικό σλόγκαν το πριν τις εκλογές.

«Η χρονιά που ανατέλλει μπορεί να είναι μία χρονιά ελπίδας γιατί θα είναι η πρώτη χρονιά της αλλαγής», ακούγεται στο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την Πρωτοχρονιά. Περιγράφοντας μια Ελλάδα εκ διαμέτρου αντίθετη από εκείνη που σκιαγραφεί στο δικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Τσίπρας εστιάζει στην ακρίβεια, το θέμα των παρακολουθήσεων και της δικαιοσύνης και στη διαφάνεια.

Ο πρώην πρωθυπουργός επιτίθεται στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για «πειράματα» στο «σώμα της πατρίδας», ενώ αναφερόμενος στον απολογισμό της χρονιάς τονίζει. «Τον ζείτε καθημερινά. Στο σπίτι, τη δουλειά, το σχολείο, το πανεπιστήμιο, στο σούπερ μάρκετ, στις ουρές της ανεργίας και στην ταπείνωση των διαφόρων «pass», που επιφυλάσσουν τη φιλανθρωπία για τους πολλούς και την πιο προκλητική κερδοσκοπία για τους λίγους», σημειώνει στο μήνυμά του.

«Το δικό μας μέρισμα στο φως θα το κερδίσουμε με τη δική μας στάση, τη δική μας αλληλεγγύη και το δικό μας αγώνα» αναφέρει το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την Πρωτοχρονιά. Αξίζει να θυμίσουμε πως τις τελευταίες ώρες, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει κυκλοφορήσει ένα σποτάκι, στο οποίο μιλά για έτος αλλαγής το 2023, δηλώνοντας βέβαιη πως θα επικρατήσει στις προσεχείς εκλογές.

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την Πρωτοχρονιά

«Η παραμονή του νέου χρόνου είναι πάντα μια μέρα ελπίδας, όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες, όσο βαρύς και αν είναι ο απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς.

Η χρονιά που ανατέλλει όμως μπορεί πράγματι να είναι μια χρονιά ελπίδας, γιατί θα είναι η πρώτη χρονιά της αλλαγής. Η χρονιά που η δικαιοσύνη θα αρχίσει να επιβάλλει επιτέλους τη δική της κανονικότητα, στην οικονομία, την κοινωνία, την εργασία, το κράτος, παντού.

Το 2022 δοκιμάστηκαν πάνω στο σώμα της πατρίδας όλες οι συνταγές μιας πολιτικής που βάζει τα κέρδη, τα υπερκέρδη, την αισχροκέρδεια, πάνω από τους ανθρώπους.

Πάνω από τη δικαιοσύνη, πάνω από την αξιοπρέπεια.

Πάνω, ακόμα, και από το δικαίωμα της επιβίωσης.

Τον απολογισμό, δεν έχετε ανάγκη από κανέναν να σας τον υποδείξει. Τον ζείτε καθημερινά. Στο σπίτι, τη δουλειά, το σχολείο, το πανεπιστήμιο, στο σούπερ μάρκετ, στις ουρές της ανεργίας και στην ταπείνωση των διαφόρων «pass», που επιφυλάσσουν τη φιλανθρωπία για τους πολλούς και την πιο προκλητική κερδοσκοπία για τους λίγους.

Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη επέλαση, μία είναι η ευχή και η ελπίδα που απλώνεται σε ολόκληρη την κοινωνία: Να σταματήσει εδώ αυτός ο εφιάλτης.

Ο εφιάλτης της ακρίβειας που πολιορκεί εκατομμύρια νοικοκυριά.

Ο εφιάλτης της διάλυσης κάθε δημόσιας δομής, της εκποίησης του ΕΣΥ, που έχει κοστίσει ήδη χιλιάδες ζωές.

Ο εφιάλτης της εικόνας των παιδιών που υποσιτίζονται, των παιδιών που περιμένουν για μήνες στην ουρά για μια εγχείριση, των νέων που τους απαγορεύεται ακόμα και να ονειρεύονται ένα αύριο μόρφωσης και δημιουργικής ζωής.

Ο εφιάλτης της κακοποίησης του κράτους δικαίου, με τις υποκλοπές και την προσπάθεια συγκάλυψης τους, με το ψέμα, την προπαγάνδα και τον διχασμό που επιστρατεύονται για να κρύψουν την πρωτοφανή αναδιανομή υπέρ λίγων ισχυρών και εις βάρος των πολλών.

Το 2023 θα είναι η χρονιά που θα κάνει αυτήν την ευχή και την ελπίδα πράξη.

Με όρους πολιτικής αλλαγής και όχι συναλλαγής.

Με καθαρά χέρια.

Με όρους, όχι εκδίκησης αλλά δικαιοσύνης. Εκείνης της δικαιοσύνης που σε όποιο πολιτικό στρατόπεδο κι αν ανήκεις, όποιο κόμμα κι αν έχεις ψηφίσει, δεν μπορεί να μην την καταλαβαίνεις και να μην την αποζητάς.

Η δικαιοσύνη είναι ο καθένας από εμάς.

Η αλλαγή είναι ο καθένας από εμάς.

Το δικό μας μέρισμα στο φως θα το κερδίσουμε με τη δική μας στάση, τη δική μας αλληλεγγύη και το δικό μας αγώνα.

Εύχομαι ολόψυχα, σε όλες και σε όλους, καλή χρονιά».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα