ΔήμοιΔήμος Σαρωνικού

Το μήνυμα Σωφρόνη για την Εθνική Επέτειο

Λόγω της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, έστειλε το δικό του μήνυμα για το «Έπος του ‘40».

Ο δήμαρχος Σαρωνικού επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Η 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί σταθμό στην πορεία του έθνους μας. Είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους Έλληνες που πολέμησαν με αυτοθυσία στο Αλβανικό μέτωπο. Για όλους εκείνους τους απλούς ανθρώπους, που μέσα σε μια νύχτα μεταμορφώθηκαν σε ήρωες και υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους, την ώρα που όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης παρέδιδαν τα όπλα.

Το Έπος του 1940-41 υπήρξε ένα ξεχωριστό ορόσημο, όχι μόνο για την ελληνική, αλλά και για την παγκόσμια ιστορία, αφού η αντίσταση των Ελλήνων απέναντι στον απρόκλητο εισβολέα σημάδεψε καθοριστικά την εξέλιξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ανακόπτοντας την προέλαση των ναζιστικών και φασιστικών στρατευμάτων.

Σήμερα, η πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με διαφορετικές προκλήσεις και κινδύνους. Όμως, το νόημα αυτής της Επετείου παραμένει πάντα επίκαιρο. Για να μας κάνει υπερήφανους, για να μας εμπνεύσει, για να μας διδάξει. Να μας διδάξει ότι ένας λαός που αγωνίζεται ενωμένος, μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία. Ότι η ελευθερία κερδίζεται με αρετή και τόλμη, με προσπάθεια και θυσίες.

Η ιστορική μνήμη, η γνώση του παρελθόντος και της ιστορίας του, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει ένας λαός μπροστά. Ας τιμήσουμε, λοιπόν, τους ήρωες του 1940 αντλώντας από το παράδειγμά τους δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, για να δώσουμε και να κερδίσουμε τις δικές μας μάχες».

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι