ΔήμοιΔήμος Αμαρουσίου

Το Μαρούσι τίμησε και γιόρτασε για τις μητέρες!

Την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τίμησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, στην εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αθμονέων για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Στο χαιρετισμό του, ο Γιώργος Πατούλης μιλώντας με θερμά λόγια για τη μητέρα, τόνισε:

«Το υπέρτατο όν που υπάρχει για μένα σήμερα στην ανθρωπότητα είναι η επώνυμη και ανώνυμη μητέρα. Η μάνα της αγάπης, η μάνα της προσφοράς, η μάνα που κάνει την οικογένεια, που αγαπά τα παιδιά της, η μάνα που αγαπά τα παιδιά όλου του κόσμου σαν να είναι δικά της παιδιά.

Σε κάθε μάνα αξίζει η υπέρτατη τιμή. Και το σημερινό αφιέρωμα είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς, αλλά και η κοινωνία για το πλάσμα αυτό το αγαπημένο. Και όπως γνωρίζετε, μεγάλωσα δίπλα σε μία δυναμική εργαζόμενη μητέρα. Οφείλω ότι είμαι σε εκείνη. Το πιστεύω και την ευχαριστώ».

Η πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου κα Ρούλα Μπογδάνου Καλύβα καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά». Ακολούθησε η τιμητική βράβευση του μέλους του Συλλόγου «Αθμονέων» και αντιπροέδρου του Συλλόγου «Μέριμνα του Γήρατος», Μαρίας Ψευδού, για την σημαντική κοινωνική προσφορά της στην πόλη του Αμαρουσίου.

Ομιλία με θέμα «Μητέρα: Στερεότυπα, μύθοι και πραγματικότητες που συνοδεύουν τη μητρότητα» πραγματοποίησε η δημοσιογράφος Χριστίνα Αλεξίου-Μπόγδανου.

Την εκδήλωση διάνθισαν μουσικά η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ρένα Χαλιώτη που ερμήνευσε ως σολίστ το τραγούδι «Μητέρα», σε στίχους Κώστα Κοφινιώτη και μουσική Ζόζεφ Κορινθίου. Το τραγούδι θεωρείται ένα από τα ωραιότερα τραγούδια που γράφτηκαν για τη μητέρα.

Επίσης, η καθηγήτρια Σύγχρονου Τραγουδιού του Δημοτικού Ωδείου Κέλλυ Κουνάκη ερμήνευσε τραγούδια αφιερωμένα στη μάνα, με τη συνοδεία στο πιάνο του Τρίφωνα Θωμόπουλου, καθηγητή πιάνου στο Δημοτικό Ωδείου Αμαρουσίου.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι