ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Το ένατο Rafale έρχεται μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα στην Ελλάδα

Θέμα λίγων ημερών είναι η παράδοση και του ένατου μαχητικού Rafale από τη Γαλλία στην Ελλάδα, προκειμένου να ενταχθεί στον στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας μας.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα έρθει πλήρως εξοπλισμένο με πυραύλους Meteor και θα έχει τη δυνατότητα την επόμενη κιόλας ημέρα, αφού γίνει ο τυπικός έλεγχος, να πετάξει πάνω από το Αιγαίο.

Στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Τανάγρας αναμένουν έως το τέλος του έτους και το δέκατο Rafale προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό στην Τουρκία που μέρα με τη μέρα αντιλαμβάνεται ότι αρχίζει να υστερεί ποιοτικά στον αέρα.

Τα Rafale πετούν σχεδόν καθημερινά πλέον πάνω από το Αρχιπέλαγος ενώ προ ημερών πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις με ίδιου τύπου μαχητικά του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, που απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle».

Τέλος, να σημειωθεί ότι δύο ακόμη μαχητικά αεροσκάφη F-16 μας αναβαθμίστηκαν στην έκδοση Vipers (μετατράπηκαν δηλαδή σε πέμπτης γενιάς) και θα απογειώνονται για επιχειρησιακούς σκοπούς από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας, στην Κρήτη.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα