ΔήμοιΔήμος Ηρακλείου Αττικής

Το Δημοτικό Σινεμά “Νοσταλγία” στηρίζει το έργο της Αντικαρκινικής

Πάμε σινεμά για να διασκεδάσουμε, αλλά και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας…

Μια ξεχωριστή κινηματογραφική βραδιά οργανώνει στο Δημοτικό Σινεμά “Νοσταλγία” ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Αποφάσισε να διαθέσει τα έσοδα από τα εισιτήρια προβολής της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου για τις ανάγκες του Ενιαίου Παραρτήματος ΝΙΦΗΜ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Με αυτά τα χρήματα, το Παράρτημα της Αντικαρκινικής θα μπορέσει να ενισχύσει την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου που διαθέτει για τις δράσεις των εξετάσεων μαστογραφίας, τις οποίες σε τακτικά διαστήματα προσφέρει εντελώς δωρεάν στις κατοίκους του Δήμου Ηρακλείου.

Η δράση γίνεται με τη συνεργασία της δημοτικής επιχείρησης ΚΕΑΕΔΗΑ, του Ενιαίου Παραρτήματος ΝΗΦΙΜ της Αντικαρκινικής και της Σπέντζος Φιλμ.

Η ταινία της ειδικής αυτής βραδιάς είναι σε πρώτη προβολή («Ενας Ηρωας» (Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, 20:15) του Ιρανού σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαρχαντί) πρόσφατα βραβευμένη στις Κάννες.

Ο Ραχίμ (Αμίρ Τζαντιντί) είναι ένας τρόφιμος φυλακής. Κατά τη διάρκεια μιας διήμερης άδειας έρχεται στην κατοχή του μια τσάντα με χρυσά νομίσματα. Ο ίδιος επιλέγει να επιστρέψει την τσάντα στην ιδιοκτήτριά της, παρόλο που η αξία της θα του επέτρεπε να αποπληρώσει τις οικονομικές οφειλές στον πιστωτή του και να βγει από τη φυλακή. Ο νεο-ανακηρυχθείς ήρωας όμως δεν είναι άμεμπτος. Ο πιστωτής του, ο οποίος έχει αντιρρήσεις, δεν είναι ο δυνάστης που φαίνεται αρχικά. Η άτυχη οθόνης και των κοινωνικών δικτύων. Μεγάλο Βραβείο στο φετινό Φεστιβάλ Καννών. ιδιοκτήτρια της τσάντας φαίνεται να είναι μια απατεώνισσα και η υπόθεση περιπλέκεται σε σημείο που γίνεται δυσδιάκριτο το ποιος είναι ο ήρωας και ποιος ο ανήθικος. Το στιβαρό τέλος επισφραγίζει τη αίσθηση της ρευστής ηθικής και της ευπροσάρμοστης ερμηνεία της αλήθειας, ειδικά όταν αυτή είναι ιδωμένη μέσα από το διαστρεβλωτικό πρίσμα της.

Διατίθεται προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του κινηματογράφου (Κέας και Τερψιχόρης).

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2102773731

Μήνυμα Νίκου Σπυρόπουλου, προέδρου της ΚΕΑΕΔΗΑ ΑΕ ΟΤΑ

«Η Νοσταλγία συνεχίζει και το φθινόπωρο τις προβολές της για να γεμίσει τα βράδια μας με ταξίδια στον κόσμο του καλού κινηματογράφου. Μια από αυτές τις βραδιές διαλέγουμε να την αφιερώσουμε στον συνάνθρωπο, βοηθώντας το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και την προσφορά της στην Υγεία όλων μας. Σας περιμένουμε λοιπόν την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 20.15 να μοιραστούμε όμορφες στιγμές και μοιράσουμε αγάπη».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι