ΔήμοιΔήμος Βύρωνα

Το 2025 στον Βύρωνα το δίκτυο φυσικού αερίου θα ξεπεράσει τα 27 χιλιόμετρα

Τα γραφεία της εταιρείας «Διανομή Αερίου Αττικής» επισκέφθηκαν την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλης Καραγιάννης και ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Κίνηση Πολιτών Βύρωνα «Δύναμη Ελπίδας» Αλέξης Σωτηρόπουλος, προκειμένου να ενημερωθούν για τα έργα επέκτασης του δικτύου στον Δήμο.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας Ιωάννης Ντρούκας, Διευθυντής Δραστηριοτήτων Εργων, Θεόδωρος Σταυρόπουλος, Διευθυντής Εμπορικών Υπηρεσιών, Σωτήρης Ντέκας, προϊστάμενος Δεδομένων Ανάπτυξης Υποδομών και Ελένη Μαντζώρου, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνία, τους ενημέρωσαν για την πορεία των εργασιών που γίνονται αυτή την περίοδο και για τον σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια.

Στόχος της εταιρείας, είναι στην παρούσα φάση η επέκταση του δικτύου στην πόλη να φτάσει τα 9 επιπλέον χιλιόμετρα το 2021 και μέχρι το 2025 να ξεπεράσει τα 27 χιλιόμετρα. Το υφιστάμενο σήμερα δίκτυο φυσικού αερίου, είναι 24 χιλιόμετρα.

Ο δήμαρχος Βύρωνα ζήτησε από την εταιρεία να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες σύνδεσης στο νέο δίκτυο περισσότερων ακόμα δημοτικών κτηρίων όπως: Το 10ο Δημοτικό Σχολείο, οι 3ος και 4ος παιδικοί σταθμοί, τοπαλαιό Δημαρχείο, το Κέντρο Μελέτης Χορού «Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν» και το Κέντρο Υγείας Βύρωνα.

«Δίνουμε έμφαση στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στον Δήμο μας», δήλωσε ο Γρηγόρης Κατωπόδης.

«Η χρήση του συνεπάγεται οφέλη για τα νοικοκυριά αλλά και για τον Δήμο, καθώς μειώνει σημαντικά τόσο το οικονομικό, όσο και το περιβαλλοντικό κόστος. Συζητήσαμε το θέμα της σύνδεσης περισσότερων δημοτικών κτηρίων στο δίκτυο φυσικού αερίου, καθώς όσα δημοτικά κτήρια και σχολεία έχουν συνδεθεί μέχρι σήμερα,αφενός βελτίωσαν την ενεργειακή τους επάρκεια, αφετέρου μείωσαν το ενεργειακό κόστος», τόνισε ο δήμαρχος Βύρωνα.

Παραλλήλως, οι δύο πλευρές συζήτησαν την συνεργασία τους για τη δρομολόγηση δράσεων και πρωτοβουλιών που αφορούν στην καλύτερη ενημέρωση των δημοτών,οι οποίοι επιθυμούν να συνδεθούν στο δίκτυο φυσικού αερίου και θα διευκολύνουν τις διαδικασίες σύνδεσής τους.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι