ΕπικαιρότηταΠολιτική

Την εισβολή στην παράσταση Ζαραλίκου φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)

Στην Βουλή έφτασε η απαράδεκτη και πρωτοφανής επίθεση στον κωμικό Χριστόφορο Ζαραλίκο, μέσα στο θέατρο «Καρέζη», με ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μια τέτοια παρέμβαση λογοκρισίας που μάς γυρίζει σε άλλες εποχές, ιδιαίτερα  σκοτεινές, φαίνεται ότι άφησε ασυγκίνητο το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού και την υπουργό προσωπικά», τόνισε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου.

Και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού εξακολουθεί πεισματικά να διατηρεί σιγήν ιχθύος για το θέμα:
«Το συνήθως λαλίστατο ΥΠΠΟ με τα άπειρα δελτία Τύπου καθημερινά, μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει την παραμικρή ανακοίνωση, δεν έχει πάρει καμιά θέση για αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση λογοκρισίας», σημείωσε η κυρία Αναγνωστοπούλου.

Η ίδια κάλεσε την υπουργό Πολιτισμού να καταδικάσει την «επικίνδυνη για την Δημοκρατία, βίαιη παρέμβαση σε χώρο Πολιτισμού», ενώ έθεσε ερώτημα για το εάν μπορεί να εγγυηθεί την ελευθερία στην καλλιτεχνική έκφραση.

«Τι είναι αυτό που εμποδίζει μία υπουργό Πολιτισμού να προστατεύσει τον ίδιο τον Πολιτισμό;», αναρωτήθηκε η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεπερσόνα Σάσα Σταμάτη, συνοδευόμενη από μπράβους, ανέβηκε στην σκηνή και ζήτησε τα ρέστα από τον γνωστό κωμικό επειδή τόλμησε να σατιρίσει τον φίλο της εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το περιστατικό καταδίκασαν κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και πλήθος σωματείων της τέχνης, ωστόσο η Λίνα Μενδώνη δεν έχει καν αναφερθεί στο ζήτημα.

 

Πάντως, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ήταν αποκαλυπτικός στη συνέντευξη που έδωσε στο TPP

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα