ΔήμοιΔήμος Κηφισιάς

Τιμώνται οι εθελοντές του Αυθεντικού Μαραθωνίου

Στο πλαίσιο του έτους 2018 αφιερωμένο στον Δημήτριο Βικέλα, ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις προς τιμήν του, με μία εκδήλωση που συνδέεται με τον Αθλητισμό και είναι αφιερωμένη στον Εθελοντισμό.

Πιο συγκεκριμένα, θα βραβευθούν οι Εθελοντές που συμμετέχουν στην διοργάνωση του μεγαλύτερου ελληνικού αθλητικού γεγονότος, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Οι Εθελοντές του Μαραθωνίου εργάζονται αφιλοκερδώς με μοναδικό κίνητρο την χαρά της προσφοράς ώστε να συμβάλουν στην επιτυχή έκβαση του Αγώνα.

Με αυτόν τον τρόπο συνδέεται το σημαντικό έργο των Εθελοντών με το σπουδαίο έργο του Δημητρίου Βικέλα για τον Αθλητισμό, αποδίδοντας έτσι τιμή στον πρωτεργάτη εκ μέρους της Ελλάδας για τη διοργάνωση των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896, αλλά και τον πρώτο πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Δημήτριος Βικέλας του οποίου το όνομα φέρει το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Κηφισιά στη Βίλα Πρωτοπαπαδάκη και εφέτος συμπληρώνονται 110 χρόνια από τον θάνατό του.

Η Εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου 2018, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού, στο Politia Tennis Club και ώρα 19:00 και στόχος της είναι η προβολή του έργου των Εθελοντών, καθώς και η παρότρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων σε αυτήν την στάση και τον τρόπο ζωής.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι