ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Τηλεοπτικές άδειες: Ομόφωνα αθώοι Λευτέρης Κρέτσος και Ιωάννης Καλογρίτσας

Ομόφωνα αθωώθηκαν ο πρώην γενικός γραμματέας ενημέρωσης και επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, ο ΙωάννηςΒλαδίμηρος Καλογρίτσας, γιος του Χρήστου Καλογρίτσα και τα πέντε μέλη της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία ζήτησε επίσης την αθώωση όλων των κατηγορουμένων από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης και ηθικής αυτουργίας σε αυτήν στην υπόθεση για το παρασκήνιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, που ακυρώθηκε ως αντισυνταγματικός από το ΣτΕ.

«Η επιτροπή έκρινε με συγκεκριμένα μέσα που είχε στη διάθεσή της, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Είχε καθοδήγηση από τη Grant Thornton. Είχε διασφάλιση πως εάν δεν καταβληθεί η πρώτη δόση θα κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία όπως και έγινε», τόνισε στην πρότασή της η εισαγγελέας,

Kαι συνέχισε: «Δεν συντρέχει δόλος των κατηγορουμένων. Δεν αποδείχθηκε ότι υπήρχε εκ μέρους τους γνώση βεβαίωσης ψευδών πραγματικών περιστατικών».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα