ΕπικαιρότηταΠολιτική

Τη δική του «έρευνα» για τα Τέμπη διεξάγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Να έχει πλήρη εικόνα για τα ως τώρα στοιχεία της έρευνας για την εθνική τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης, στα Τέμπη, επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που έστειλε σε ειδική αποστολή στη Λάρισα, τον Γιάννη Ραγκούση.

Η ανακοίνωση πως ο τομεάρχης Διαφάνειας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πήγαινε στο επίκεντρο των γεγονότων, εκ πρώτης όψεως μοιάζει σαν μια κίνηση περισσότερο συμβολική. Ότι η Κουμουνδούρου βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν και σε εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ερευνών.

Ωστόσο, παρατηρώντας το πρόγραμμα των συναντήσεων του, γίνεται αντιληπτό ότι ο Γιάννης Ραγκούσης έχει ακόμα μία χρέωση από τον Αλέξη Τσίπρας. Να ενημερωθεί ο ίδιος, άμεσα, για τις συνθήκες που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα και να μην μαθαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ από τα μέσα το τι ακριβώς συνέβη τις κρίσιμες εκείνες στιγμές, αλλά και κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Ενδεικτικό των σκέψεων που επικρατούν στην Κουμουνδούρου και των προθέσεων της, είναι το γεγονός πως ο τομεάρχης Διαφάνειας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του ΟΣΕ. Δηλαδή, με εκείνους που έχουν πλήρη εικόνα για το τι πραγματικά έγινε το μοιραίο βράδυ, αλλά και το τι συμβαίνει, συνολικά, στους σιδηροδρόμους της χώρας.

Και από ότι φάνηκε, το πρώτο σκέλος της «έρευνας» Ραγκούση, έβγαλε «λαβράκι» για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί οι εργαζόμενοι αποκάλυψαν πως μέχρι και το καλοκαίρι του 2019, λειτουργούσε κανονικά η τηλεδιοίκηση της Λάρισας, η οποία θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, αν δεν είχε καταργηθεί.

Η Κουμουνδούρου ενημερώθηκε πως η λειτουργία της τηλεδιοίκησης από το 2004 μέχρι το 2019, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει ο χώρος στο σημείο που βρίσκεται ο εκάστοτε σταθμάρχης την ώρα που πηγαινοέρχονται τα τρένα, αλλά και να υπάρχει και να λειτουργεί το κέντρο της τηλεδιοίκησης με σταθμάρχη τηλεδιοίκησης. Άρα, στην διάρκεια του 24ωρου, κάθε μέρα, υπήρχαν στη Λάρισα δύο σταθμάρχες.

Ένας συμβατικός σταθμάρχης και ένας δεύτερος, παράλληλα με τον πρώτο σταθμάρχη, της τηλεδιοίκησης. Όμως, αυτό σταμάτησε τον Ιούλιο του 2019. Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αξιολογούν ως ιδιαίτερα σοβαρά νέα δεδομένα. «Δεν είμαστε εισαγγελείς, ούτε κάνουμε έρευνα, αλλά έχει μεγάλη σημασία να διαλευκάνουμε την υπόθεση», σημείωσε από τη Λάρισα, ο Γιάννης Ραγκούσης, δείχνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει στην πραγματικότητα μια δική του, παράλληλη «έρευνα».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα