ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Θρίλερ στο “Ελ. Βενιζέλος”: Αστυνομικοί πρόλαβαν νεαρό που ήταν έτοιμος να βουτήξει στο κενό

Σωτήρια αποδείχθηκε για έναν 27χρονο Βούλγαρο η άμεση παρέμβαση στελεχών του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών, όταν εκείνοι αντιλήφθηκαν ότι σκόπευε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής, όταν τα στελέχη του του Γραφείου Ελέγχου Διαβατηρίων αντελήφθησαν ότι ο νεαρός είχε ανέβει στην ταράτσα του κτιρίου και ήταν έτοιμος να πέσει στο κενό.

Η κινητοποίησή τους ήταν άμεση και με συντονισμένες κινήσεις τον πλησίασαν και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Ο νεαρός Βούλγαρος που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ομολόγησε ότι σκόπευε να βάλει τέλος στη ζωή του καθώς πάσχει από κατάθλιψη.

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό έφερε στη δημοσιότητα με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής η οποία δεν παρέλειψε να εξάρει τον επαγγελματισμό με τον οποίο έδρασαν οι αστυνομικοί και να τους συγχαρεί για τον ζήλο που επέδειξαν.

Η ανακοίνωση

«Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, συγχαίρει τους συναδέλφους του Γραφείου Ελέγχου Διαβατηρίων του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών για την άμεση επέμβασή τους, σώζοντας έναν συνάνθρωπό μας από βέβαιο θάνατο.

Ειδικότερα, οι εν λόγω συνάδελφοι μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 10/10/2021, αντιλήφθηκαν την παρουσία ενός νεαρού ατόμου το οποίο βρισκόταν στην ταράτσα του κτιρίου των αναχωρήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ο νεαρός είχε περάσει τα κάγκελα και ήταν έτοιμος να προβεί στο απονενοημένο.

Οι συνάδελφοί μας κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και άμεσα επενέβησαν στο περιστατικό με επαγγελματισμό, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Προσέγγισαν τον νεαρό και με περίτεχνες κινήσεις τον ακινητοποίησαν. Άξιο μνείας είναι το γεγονός πως, ο εν δυνάμει αυτόχειρας αντιστεκόταν και προσπαθούσε να πέσει στο κενό.

Ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας, είκοσι επτά (27) ετών Βουλγαρικής καταγωγής, εκμυστηρεύτηκε στους συναδέλφους πως πάσχει από κατάθλιψη και ήθελε να πεθάνει.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα διατάσσοντας τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρείο.

Οι συνάδελφοι του Γραφείου Ελέγχου Διαβατηρίων του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών, επέδειξαν ζήλο και αυταπάρνηση, καταφέρνοντας να σώσουν έναν συνάνθρωπό μας από βέβαιο θάνατο.

Τους ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια για αυτήν την καίρια συμβολή τους».

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο Πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης και ο Γ.Γ. Νικόλαος Κορομηλάς.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα