ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Θρίλερ: Η φωτιά στους πρόποδες της Πάρνηθας περικύκλωσε τη Μονή Κλειστών – Εγκλωβισμένες μοναχές

Στη Μονή Κλειστών έχει φτάσει η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (22/8), στους πρόποδες της Πάρνηθας, στη Φυλή.

Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει το μοναστήρι και εντός του υπάρχουν εγκλωβισμένες μοναχές. Τη σχετική πληροφορία μετέδωσε η εκπομπή του Open, επισημαίνοντας πως στην περιοχή απειλούνται σπίτια.

Μάλιστα, στη Φυλή κατευθύνονται ομάδες των ΕΜΑΚ για να απεγκλωβίσει τις μοναχές. Εντός της μονής βρίσκονται 50 μοναχές. Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, ενώ οι πυκνοί καπνοί που βρίσκονται πάνω από το μοναστήρι καθιστούν τις προσπάθειες των αρχών ιδιαίτερα δυσχερείς.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αυξήθηκαν, καθώς στο σημείο επιχειρούν 23 οχήματα με 56 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Καίγονται σπίτια στη Φυλή

Στην ΕΡΤ μίλησε ο Αργύρης Αργυρόπουλος, γενικός γραμματέας του Δήμου Φυλής λέγοντας ότι το θερμικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο και η κατάσταση είναι αποπνικτική ενώ όπως τόνισε καίγονται σπίτια στην περιοχή.

«Η φωτιά έχει διασπαστεί σε δύο μέτωπα. Το ένα κινείται ανατολικά και το άλλο νότια, στις παρυφές του χωριού» ζητώντας να σταλεί βοήθεια γιατί καίγονται σπίτια», όπως είπε.

Όπως είπε στην αίθουσα του δημαρχείου και στο κλειστό γυμναστήριο ο δήμος έχει οργανώσει μια ομάδα για την παροχή βοήθειας.

«Χρειαζόμαστε πολλά εναέρια μέσα γιατί δεν είναι προσβάσιμη η φωτιά από το έδαφος» συμπλήρωσε ο κ. Αργυρόπουλος εκτιμώντας ότι τα πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν επαρκούν.

Το μήνυμα του Δήμου Φυλής προς τους κατοίκους

Mε ενημέρωσή της η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φυλής καλεί τους κατοίκους της περιοχής ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία από την Φυλή προς τη Μονή Κλειστών για τη διευκόλυνση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Υδροφόρες του δήμου έχουν σπεύσει στο σημείο για να συνδράμουν στις προσπάθειες των πυροσβεστών. Λόγω των ισχυρών ανέμων οι φλόγες δείχνουν να πλησιάζουν τον οικιστικό ιστό.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα