Περιφέρεια ΚρήτηςΠεριφέρειες

Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό στην Κρήτη

 

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερα θετικά μηνύματα για τον εισερχόμενο τουρισμό στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε από 10 έως 13 Ιανουαρίου 2019 η Διεθνής Εκθεση Τουρισμού «Ferien Messe» στη Βιέννη, στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης.

Η «Ferien Messe» είναι η πρώτη Εκθεση της χρονιάς, η οποία δίνει το στίγμα και τις τάσεις που θα χαρακτηρίσουν την ερχόμενη τουριστική περίοδο, με περισσότερους από 150.000 επισκέπτες.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Δεικτάκης, ενώ την εποπτεία για την λειτουργία του περιπτέρου της Περιφέρειας είχε το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Λασιθίου Αναστασία Στεφανίδου.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Κυριάκος Κώτσογλου, για τη συμμετοχή στην τουριστική έκθεση, ανέφερε:

«Τα τελευταία χρόνια, η Περιφέρεια Κρήτης επιχειρεί και προσεγγίζει με επιτυχία το «φράγμα» των 5.000.000 επισκεπτών, που ελπίζουμε να «σπάσει».

Παράλληλα, η Κρήτη κάνει μια σπουδαία, συνεχώς ανοδική προσπάθεια, ώστε παράλληλα με το μοντέλο «Ήλιος και θάλασσα» που μας συνόδευσε χρόνια, να περάσει στην ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που διαθέτει, περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της Μεσογείου.

Στην προσπάθειά της αυτή, η Αυστριακή αγορά δείχνει να είναι απόλυτα συμβατή. Οι Αυστριακοί ως επισκέπτες είναι φυσιολάτρες, είναι εναλλακτικοί, είναι περιηγητές, ορειβάτες και αναρριχητές, εκτιμούν την Κρητική Διατροφή και την κουλτούρα της Κρήτης.

Η ανοδική εικόνα της έκθεσης Ferien-Messe είναι ενδεικτική του ότι από την έκθεση αυτή και την Αυστρία έχουμε να προσδοκούμε θετικά στοιχεία για την φετινή σεζόν, όπου τόσο η Κρήτη όσο και η Ελλάδα γενικότερα θα πρέπει να παλέψει πολύ για μια ακόμα ανοδική χρονιά».

 

Η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία της Ελλάδας στην Αυστριακή αγοράεπιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι σημαντικότεροι Tour Operators.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Ruefa, της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών γραφείων της Αυστρίας, τονίστηκε ότι η Ελλάδα σημειώνει αύξηση της τάξεως του +10% στο σύνολο των κρατήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί για το 2019.

Το 88% των Αυστριακών σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ταξίδι στο εξωτερικό και μάλιστα πάνω από μία φορά μέσα στη χρονιά, το 44% κλείνει τις διακοπές του τουλάχιστον τρεις μήνες πριν, ενώ σοβαρό κίνητρο είναι η εξαιρετική κατάσταση της οικονομίας.

Οι Αυστριακοί αγαπούν ιδιαίτερα την Κρήτη και αυτό φαίνεται από τη μεγάλη προσέλευση στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης.

Πολλοί την επισκέπτονται για πολλά χρόνια συνεχόμενα και αρκετοί έχουν ήδη προβεί σε κράτηση, στους οποίους δόθηκε ενημερωτικό υλικό καθώς και περαιτέρω πληροφορίες, ενώ προσφέρθηκαν παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Κρήτης