ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 28χρονου που άρπαξε 83.000 ευρώ από 35χρονη σε 17 ημέρες

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛΑΣ, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 28χρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί το απόγευμα της 4ης Μαΐου του 23 στις Συκιές.

Ο 28χρονος Γκίμπης Αναστάσιος του Ιωάννη και της Άννας, γεν. 1995, στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ παρέλαβε προσημειωμένο χρηματικό ποσό από το 35χρονο θύμα του από το οποίο άρπαξε περισσότερα από 83.000 ευρώ και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της απάτης τετελεσμένης και σε απόπειρα, τελεσθείσα κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, υπερβαίνουσα τις εκατόν είκοσι χιλιάδες (120.000) ευρώ.

Ο 28χρονος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της 35χρονης, σύναψε σχέση μαζί της και γνωρίζοντας την επιθυμία της να προβεί σε επιχειρηματική δραστηριότητα, της πρότεινε να συνεταιριστούν. Για να πείσει την γυναίκα ότι ήταν φερέγγυος, αφενός παρίστανε τον ερωτευμένο, αφετέρου τη διαβεβαίωσε πως είχε τα χρήματα για την επένδυση και της έστειλε screenshot όπου φαινόταν υποτιθέμενη μεταφορά μεγάλου ποσού με δέκτη τον τραπεζικό λογαριασμό που άνοιξε η 35χρονη, ύστερα από υπόδειξη του 28χρονου.

Στη συνέχεια, με ψευδείς αιτιολογίες, όπως για έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας συγγενή του, κατάφερε μέσα σε 17 ημέρες να αποσπάσει από την 35χρονη συνολικά 83.357 ευρώ. Μάλιστα προσπάθησε (ανεπιτυχώς) να της αποσπάσει επιπλέον 53.600 ευρώ, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι είναι κρατούμενος και τα χρειάζεται ως εγγύηση προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Το απόγευμα της Πέμπτης στήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση προκειμένου να συλληφθεί ο 28χρονος στην περιοχή των Συκεών, αφού παρέλαβε προσημειωμένο χρηματικό ποσό από την παθούσα. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα