Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΠεριφέρειες

Θεσσαλία: Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας διοργανώνει συνέδριο με θέμα «Κλιματική Αλλαγή: Η Αυτοδιοίκηση και η Θεσσαλία μπροστά στην παγκόσμια πρόκληση» στην Καρδίτσα, στις 9 και 10 Ιουνίου 2017.

Συνδιοργανωτές είναι το ΤΕΕ-Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, το ΤΕΕ-Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος και η ΕΘΕΜ (Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών).

Επίσης, το συνέδριο θα βρίσκεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο «Thessalikon Grand», στο 3ο Χλμ. Καρδίτσας-Μητρόπολης.

Στόχος είναι η ανάδειξη του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, η προβολή-σχολιασμός των συμπερασμάτων του Παρισιού, η ανάδειξη της Θεσσαλικής πραγματικότητας, οι επιπτώσεις και οι προτάσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Θεματικοί άξονες

• Γενικά θέματα – Κλιματική Αλλαγή

• Αστικό περιβάλλον

• Γεωργία

• Υδατικοί πόροι

• Ενέργεια

• Μεταφορές

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Βόλου διοργανώνει Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας και Ζωγραφικής για τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων, των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Διαγωνισμός φωτογραφίας που θα αφορά μόνο γυμνάσια, γενικά λύκεια και ΕΠΑΛ Θεσσαλίας

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φωτογραφίσουν θέματα από τη φύση, όπως αυτή μεταμορφώνεται και αλλάζει ή οτιδήποτε μπορεί να αποτυπώσει το θέμα της κλιματικής αλλαγής κατά την εκτίμησή τους.

Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μία φωτογραφία ηλεκτρονικά με μέγεθος τουλάχιστον 2mb στην διεύθυνση info@pedthessalias4clima.gr.

Θα δοθούν τρία βραβεία (φωτογραφικές μηχανές), καθώς και οι τρείς επόμενοι θα λάβουν επαίνους και εκτυπωμένη σε καμβά την φωτογραφία τους.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των έργων ορίζεται η 20ή Μαΐου 2017.

Διαγωνισμός ζωγραφικής, που θα αφορά μόνο σε Μαθητές Δημοτικού της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Οι συμμετέχοντες καλούνται να ζωγραφίσουν έργο με θέμα τη «Φύση».

Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μόνο μια ζωγραφιά ταχυδρομικά στην διεύθυνση ΠΕΔ Θεσσαλίας Πανός 14 -Λάρισα Τ.Κ. 41222 ή στις κατά τόπους διευθύνσεις της ΠΕΔ.

Το μέγεθος του χαρτιού μπορεί να είναι έως Α3. Τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι: μαρκαδόροι, μολύβια, τέμπερες, ξυλομπογιές, ακουαρέλα.

Τα έργα των μαθητών θα αξιολογηθούν από επιτροπή, και θα βραβευθούν τα 5 καλύτερα. Οι πέντε πρώτοι θα κερδίσουν Tablet και οι επόμενοι πέντε θα λάβουν επαίνους καθώς και εκτυπωμένη σε καμβά την ζωγραφιά τους.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των έργων ορίζεται η 20ή Μαΐου 2017.

Εκθεση πινάκων του Γαλλικού Ινστιτούτου με θέμα: «Παρατηρώντας το κλίμα από το παράθυρό μας»

Έκθεση πινάκων σε συνεργασία με την Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο. Η έκθεση αυτή θέλει να κάνει τους θεατές να προσεγγίσουν τα ανησυχητικά παγκόσμια φαινόμενα που συνταράσσουν πλέον τον πλανήτη.

Κάθε εικόνα διηγείται μια ιστορία και τα κείμενα δίνουν την επιστημονική μετάφραση, προκειμένου ο καθένας να μπορεί να παρατηρεί από το παράθυρό του τις κλιματικές διαταραχές που συμβαίνουν και να αισθάνεται ότι τον αφορά.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Θεσσαλίας