ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Θερινό πρόγραμμα ΟΑΣΑ: Σε ποιες γραμμές μειώνονται τα δρομολόγια και σε ποιες αυξάνονται

Μειωμένα έως και κατά 30% θα είναι τα δρομολόγια των οδικών μέσων της Αθήνας σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται το θερινό πρόγραμμα.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ επισημαίνει ότι το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητάς του θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, αφού όπως προκύπτει από τα στοιχεία κίνησης, οι μετακινήσεις με τα ΜΜΜ τους καλοκαιρινούς μήνες, μειώνονται έως και 36% σε σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων κάνουν χρήση της καλοκαιρινής τους άδειας.

Ωστόσο ο Οργανισμός επισημαίνει ότι προχωρεί σε αναδιαμόρφωση του προγράμματος δρομολογίων κατά τη θερινή περίοδο, λαμβάνοντας υπόψη τη μειωμένη κίνηση στο συγκοινωνιακό δίκτυο, αλλά και την αυξημένη ζήτηση σε περιοχές παραθεριστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, τις γραμμές των οποίων ενισχύει.

Οπως αναφέρει για την κάλυψη των αναγκών κατοίκων και επισκεπτών -τουριστών της πόλης, ο ΟΑΣΑ έχει ενισχύσει σημαντικά αυτή την περίοδο τα δρομολόγια σε γραμμές που εξυπηρετούν τον παραλιακό άξονα και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα ΚΤΕΛ Κηφισού και το λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, στις αεροδρομιακές γραμμές Χ93, Χ95 και Χ96 που συνδέουν τον ΔΑΑ αντίστοιχα με τον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού, το Σύνταγμα και τον Πειραιά, το συγκοινωνιακό έργο κατά την περίοδο του καλοκαιριού, όλες ανεξαιρέτως τις ημέρες της εβδομάδας, ενισχύεται σε ποσοστό έως και 30% σε σχέση με το χειμερινό πρόγραμμα.

Αντιστοίχως, στις γραμμές που εξυπηρετούν τον παραλιακό άξονα, όπως η 122 (Αργυρούπολη – Σαρωνίδα), η 122Β (Βάρκιζα – Αργυρούπολη), η 171 (Βάρκιζα – Αργυρούπολη), η 304 (Νομισματοκοπείο – Βραυρώνα), η 305 (Νομισματοκοπείο – Άγιος Νικόλαος), η 330 (Κορωπί – Αγία Μαρίνα), η Α2 (Ακαδημία – Βούλα) και η Β2 (Στ. Συγρού Φιξ – Άγιος Κοσμάς), τα δρομολόγια τόσο τις καθημερινές, όσο και τα Σαββατοκύριακα, ενισχύονται έως και 40% σε ημερήσια βάση.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο ΟΑΣΑ προχώρησε από τις αρχές Ιουνίου στην επαναλειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Χ80 «Πειραιάς – Ακρόπολη – Σύνταγμα EXPRESS».

Η λεωφορειακή γραμμή Χ80 πραγματοποιεί δρομολόγια, συνδέοντας τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ στον Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη) με την Ακρόπολη και το κέντρο του Πειραιά με αυτό της Αθήνας, ενώ διέρχεται στην επιστροφή της προς Πειραιά, από το «Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Η συγκεκριμένη γραμμή καλύπτει, κυκλικά, σε περίπου 60 λεπτά, απόσταση 27 χιλιομέτρων, δηλαδή, σε μισή ώρα, ο επιβάτης μπορεί να φτάσει στο κέντρο της Αθήνας από το λιμάνι του Πειραιά και αντιστρόφως.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα