ΔήμοιΔήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Θεραπευτικοί περίπατοι κινησιοθεραπείας

Στο πλαίσιο των Θεραπευτικών Περίπατων Κινησιοθεραπείας που διοργανώνουν τα ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, τα μέλη του 6ου και 7ου ΚΑΠΗ επισκέφθηκαν το υπαίθριο Μουσείο Γλυπτών του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών.

Παράλληλα με την ξενάγηση στο μουσείο, πραγματοποιήθηκαν συγκεκριμένες ασκήσεις ενδυνάμωσης με στόχο την πρόληψη, αποκατάσταση αλλά και ενίσχυση της φυσικής κατάστασης των ανθρώπων της Γ’ Ηλικίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη διαθέτουν μηχανήματα φυσικοθεραπείας και πρόσφατα εκσυγχρονίστηκε ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός τους προκειμένου 2 φορές την εβδομάδα τα μέλη να ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους και με την καθοδήγηση των φυσικοθεραπευτών των ΚΑΠΗ.

Οι Θεραπευτικοί Περίπατοι Κινησιοθεραπείας, πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις που δεν έχουν μεγάλη ένταση και συμβάλλουν στη βελτίωση του της ψυχικής υγείας και ευεξίας των ανθρώπων της Γ’ Ηλικίας.

Έως σήμερα θεραπευτικοί περίπατοι έχουν γίνει στην Πνύκα-Λόφος Νυμφών- Φιλοπάππου, Ακρόπολη, Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, Κηποθέατρο Νίκαιας, Λόφος Αγ. Φίλιππα Νίκαιας και αλλού.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι