ΕπικαιρότηταΤουρισμός

Θεοχάρης: 40-50% πάνω σε αφίξεις ο εφετινός Ιούνιος

Αισιοδοξία, η οποία, κατά τον ίδιο, δε βασίζεται μόνο σε εκτιμήσεις εξέφρασε την Τρίτη ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε σχέση με την πορεία του τουρισμού το φετινό καλοκαίρι.

«Έχουμε πια διανύσει ένα μέρος του καλοκαιριού και οι αφίξεις είναι σημαντικά αυξημένες σε σύγκριση με πέρσι. Ο φετινός Ιούνιος είναι 40% – 50% πάνω σε αφίξεις σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο, που ήταν ο πρώτος μήνας ανοίγματός», δήλωσε σχετικά ο ίδιος, μιλώντας στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ.

«Η πρώτη χώρα σε αφίξεις είναι η Γερμανία και φέτος έχουμε μία έκπληξη, την Πολωνία, η οποία είναι μεν τρίτη, αλλά πολύ κοντά στη δεύτερη Γαλλία. Υπάρχει, λοιπόν, μια μεγάλη αύξηση από την Πολωνία για δεύτερη συνεχή χρονιά και αυτό είναι πολύ ευχάριστο», πρόσθεσε.

Για τη Μύκονο

Ερωτηθείς για το αν θα μπουν και άλλα νησιά σε καθεστώς «lockdown», ο κ. Θεοχάρης είπε πως «στη Μύκονο δώσαμε ως Κυβέρνηση ένα σαφές μήνυμα αντανακλαστικών και αποφασιστικότητας» και κάλεσε «να μη θυσιάσουμε την προσπάθεια να προστατεύσουμε την υγεία και των τουριστών και των πολιτών μας για λόγους οικονομίας».

«Αυτό το μήνυμα ακούστηκε και, μάλιστα, ξεκάθαρα. Και βλέπω να το λαμβάνουν και οι επαγγελματίες της Μυκόνου, όπου τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ το τελευταίο διάστημα», υποστήριξε.

Σε σχέση με το αν υπάρχουν ακυρώσεις στο νησί των ανέμων στον απόηχο των έκτακτων μέτρων, ο ίδιος ανέφερε: «Στη Μύκονο δεν έχουμε ακυρώσεις, το είπα και χτες στη Βουλή. Το ποσοστό είναι μόλις 1% αυτήν τη στιγμή. Δε θέλω να πω πως τα δημοσιεύματα περί υψηλών ακυρώσεων, έρχονται εκ του πονηρού ή εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Η πραγματικότητα είναι απλή και συγκεκριμένη. Έχουμε μιλήσει με ένα μεγάλο αντιπροσωπευτικό δείγμα των επαγγελματιών του νησιού. Έχω την αίσθηση πως αυτές οι αντιδράσεις δεν προέρχονται από τους ξενοδόχους -περισσότερο αφορούν στα μαγαζιά διασκέδασης που έχουν πληγεί από αυτήν την απαγόρευση της μουσικής και της κυκλοφορίας μετά τη 1 το βράδυ».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει ανησυχία για την περίπτωση που συνεχιστούν τα πάρτι στη Μύκονο, ο υπουργός δήλωσε πως «η ανάγκη για να ενταθούν οι έλεγχοι είναι δεδομένη» εξ ου και «η Αστυνομία έχει αυξήσει το δυναμικό της και κάνει ό,τι χρειάζεται ακριβώς για να εξασφαλίσει ότι δεν ξεφεύγουν προς άλλες κατευθύνσεις και δεν παρακάμπτονται οι απαγορεύσεις»

«Αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», προειδοποίησε, ενώ συμπλήρωσε πως «το μήνυμά μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μένουμε όλοι μέσα στο πλαίσιο που επιτρέπεται από το Νόμο ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι -ο ιδιωτικός τομέας, οι ξενοδόχοι, οι εργαζόμενοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το κράτος-, να διατηρήσουμε αυτήν την ισορροπία μεταξύ του ανοίγματος και της υγειονομικής ασφάλειας».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα