ΕπικαιρότηταΠολιτική

Θέμης Σοφός: Ατυχής η ανακοίνωση της ΝΔ για τον Πάνο Λάμπρου

Ο γνωστός ποινικολόγος και αντιπρόεδρος της Δ.Σ.Α. Θέμης Σοφός, σε ανακοίνωσή του μέσω του Facebook αντέδρασε σε μια ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την υποψηφιότητα του Πάνου Λάμπρου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ατυχής η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ που αποτυπώνει υποψηφιότητα του Πάνου Λάμπρου《…φίλου και συνομιλητή της “17 Νοέμβρη”…》Τότε, ο Πάνος Λάμπρου, είχε καταθέσει για τον Ηρακλή Κωστάρη, στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, ότι τον ήξερε από το αριστερό κίνημα. Οπως είπε, δεν μπορούσε να καταθέσει αν είχε ή όχι ο κατηγορούμενος σχέση με τις τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη, αλλά μετέφερε την εικόνα που «υπάρχει έξω. Οτι η εμπλοκή του έχει σχέση με την προσπάθεια εμπλοκής του Γιάννη Σερίφη.

Ο Ηρακλής Κωστάρης, τον οποίο εκπροσώπησα ως συνήγορος υπεράσπισης κατά τη δίκη του 2003, μαζί με τον Γιάννη Σταμούλη, όλα αυτά τα έτη εκτίει ποινή και είναι υπόδειγμα κρατουμένου. Δεν έχει δώσει ποτέ την παραμικρή αφορμή για οτιδήποτε, συμμορφούμενος σε όλες τις διατάξεις και τους κανονισμούς του σωφρονιστικού κώδικα ενώ, πολλοί μιλούν γι’ αυτόν με τα καλύτερα λόγια. Είναι υπόδειγμα επανεντάξιμου ή επανενταγμένου πολίτη. Είμαι φίλος και συνομιλητής του Ηρακλή, αλλά αυτό δεν με κάνει φίλο του ΣΥΡΙΖΑ ή εχθρό της Ν.Δ. Η πολιτική αντιπαράθεση αναμειγνύει αδικαιολόγητα αξίες, που δεν συναρτώνται με τους σκοπούς που υπηρετεί”.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα