FeaturedΕπικαιρότηταΠολιτική

Θέμης Χειμάρας: Έρευνα για τον παραιτηθέντα βουλευτή ζήτησε οικονομικός εισαγγελέας

Ο Θέμης Χειμάρας, που παραιτήθηκε προσφάτως, βρίσκεται στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε έρευνα για ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία καθώς και κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Law and Order», την έρευνα για τον παραιτηθέντα βουλευτή τη ζήτησε ο οικονομικός εισαγγελέας Χρ. Μπαρδάκης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί με την παραγγελία του να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις των εταιρειών τις οποίες ο πρώην βουλευτής της ΝΔ έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του από τις 17 Ιουλίου του 2019 και μετά. Πρόκειται για τις εταιρείες Θεμιστοκλής Χειμάρας, Energy Network, Ενεργειακή Κεντρικής Ελλάδος και Nextshop.

Με την παραγγελία του ο κ. Μπαρδάκης ζητεί να ερευνηθεί εάν προκύπτουν συμβάσεις που συνήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος, με το Δημόσιο, ΟΤΑ και οποιοδήποτε φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Υπενθυμίζεται πως ο Θέμης Χειμάρας βρέθηκε στο επίκεντρο καταγγελιών για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και συγκεκριμένα για απευθείας αναθέσεις από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης σε εταιρεία του, με την αντιπολίτευση να ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης δεν τόλμησε να διαγράψει τον Χειμάρα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπέλυσε επίθεση στον Μητσοτάκη επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν τόλμησε να διαγράψει τον Θέμη Χειμάρα από τους κόλπους του κόμματος και κρατά εντός της ΝΔ των σκανδάλων και της διαφθοράς έναν ακόμη «Πάτση».

«Επί μέρες ο κ. Μητσοτάκης κάλυπτε τις παρανομίες και το πλιάτσικο του κ. Χειμάρα και προφανώς αποδέχονταν τα ψέματα και τις γελοίες εξηγήσεις του. Τελικά ο κ. Χειμάρας παραιτήθηκε σήμερα από βουλευτής για να “διευκολύνει” τη ΝΔ. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να διαγράψει τον κ. Χειμάρα. Συνεχίζει μάλιστα να κρατά στη ΝΔ των σκανδάλων και της διαφθοράς έναν ακόμα “Πάτση”, ο οποίος αφού έκανε ένα “κομπόδεμα” εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ παρανόμως με δημόσιο χρήμα, απέρχεται “ηρωικά” και “πάντα στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη”», ανέφερε αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι:

«Το λιγότερο που έχει να κάνει τώρα ο κ. Χειμάρας είναι να επιστρέψει τις χιλιάδες ευρώ που τσέπωσε παρανόμως από το δημόσιο. Όσο για τον κ. Μητσοτάκη, με την σιωπή του και την ατολμία του να διαγράψει τον κ. Χειμάρα επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι είναι συνένοχος στο “γαλάζιο” πάρτι με το δημόσιο χρήμα την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να βγάλει ούτε το μισό μήνα».

ΠΑΣΟΚ: «Το επιτελικό κράτος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας μηχανισμός εξυπηρέτησης συμφερόντων»

Σε σχόλιό του για την παραίτηση του βουλευτή Θ. Χειμάρα, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει: «Πέντε ημέρες ο κ. Μητσοτάκης μαδούσε τη μαργαρίτα αποφεύγοντας ακόμη και ένα άτυπο σχόλιο αποδοκιμασίας του βουλευτή του Θέμη Χειμάρα, που κατά παράβαση του συνταγματικού ασυμβιβάστου σύναπτε συμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σήμερα, δε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που εμφανίζει ως ”επιτυχία” την παραίτηση Χειμάρα, αποκάλυψε ότι ο Α. Πάτσης δεν διαγράφηκε για όσα μεμπτά είχε κάνει, αλλά γιατί δεν παρέδωσε την έδρα του».

Συμπερασματικώς, «είναι πια κατανοητό στους Έλληνες πολίτες ότι το ”επιτελικό κράτος” δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας μηχανισμός εξυπηρέτησης συμφερόντων εις βάρος του ελληνικού λαού χωρίς κανένα αίσθημα ντροπής», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ΚΚΕ: «Από τότε που βγήκε το συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο»

«Ο λαός μας λέει ότι από τότε που βγήκε το συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο. Στην προκειμένη περίπτωση δεν χάθηκε μόνο το φιλότιμο του ίδιου τού βουλευτή και του κόμματος που ανήκει, αλλά γίνεται προσπάθεια να ”χαθεί” και να μείνει στο απυρόβλητο το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο των επιχειρηματιών- βουλευτών και των δοσοληψιών -παράνομων και νόμιμων- με το κράτος, που συνιστούν μια ακόμα πλευρά της σήψης του αστικού πολιτικού συστήματος» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την παραίτηση του βουλευτή της ΝΔ Θ. Χειμάρα.

ΜέΡΑ25: «Ένας ακόμα άριστος στις μπίζνες της Μητσοτάκης Α.Ε.»

Σε σχόλιό του στο Ράδιο ΜέΡΑ για τον παραιτηθέντα βουλευτή Θ. Χειμάρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μ. Κριθαρίδης δήλωσε:

«Ένας ακόμα άριστος στις μπίζνες της Μητσοτάκης Α.Ε., ο κ. Χειμάρας έκανε δήθεν εν αγνοία του δουλίτσες εκατοντάδων χιλιάδων με το Δημόσιο. Η σήψη και η παρακμή, είναι συνολική των ”φιλελεύθερων” αντικρατιστών της κυβέρνησης».

Χειμάρας: «Δεν γνώριζα πως θα πρέπει να αλλάξω κάτι»

Να θυμίσουμε ότι ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Θέμης Χειμάρας, είχε απαντήσει στο δημοσίευμα της εφημερίδα Documento, σύμφωνα με το οποίο φέρεται να έχει συνάψει εκατοντάδες συμβάσεις προμηθειών με μία σειρά από δήμους της Περιφέρειάς του.

Ο κ. Χειμάρας επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων της εταιρείας του τα τελευταία 16 χρόνια, προέρχεται από ιδιώτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις της περιοχής, σε ποσοστό μεταξύ του 70 και του 90%, ενώ «ένα μικρό ποσοστό, προέρχεται από φορείς της αυτοδιοίκησης και δομές εκπαίδευσης, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των συνεργασιών αυτών, είναι αποτέλεσμα συμμετοχής μας σε δημόσιες ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες», παραθέτοντας και σχετικό πίνακα.

Παράλληλα, τονίζει ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας του μειώθηκε από τη στιγμή που ενεπλάκη στην πολιτική και δηλώνει ότι «όταν εξελέγην Βουλευτής το 2019, δεν γνώριζα πως θα πρέπει να αλλάξω κάτι σε σχέση με την επιχείρησή μου. Επέλεξα να συνεχίζω στο δρόμο της ορθόδοξης επιχειρηματικότητας».

Πώς σχολιάζει η κυβέρνηση την παραίτηση Χειμάρα

Για την παραίτηση Χειμάρα και απαντώντας σε ερωτήσεις ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι η παραίτηση του και οι εξηγήσεις που έδωσε καλύπτουν το θέμα.

«Αυτό που πρέπει να σκεφτεί κανείς και όσοι μας κουνούν το δάχτυλο είναι ποια ήταν η δική τους αντίδραση σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Όχι μόνο βουλευτές αλλά και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είχαν τα ίδια ζητήματα. Σας θυμίζω την Όλγα Γεροβασίλη και τον Αλέκο Φλαμπουράρη. Να μου θυμίσει κάποιος ποια ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Απολύτως καμία. Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα που έχουν νομική και ηθική διάσταση».

Επίσης ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο παραιτηθείς βουλευτής δεν επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Featured