ΕπικαιρότηταΠολιτική

Θάνου για ηχητικό Βγενόπουλου: Κατασκευασμένη σε βάρος μου άθλια συκοφαντία

Για άθλια και κατασκευασμένη συκοφαντία κάνει λόγο η πρώην πρωθυπουργός και επίτιμη πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου με αφορμή το ηχητικό Βγενόπουλου.

Παραλλήλως, η Βασιλική Θάνου τονίζει «κάποιοι θυμήθηκαν να αναμασήσουν την κατασκευασμένη σε βάρος μου άθλια συκοφαντία από τον τότε ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Ανδρέα Βγενόπουλο» και αποδίδει αυτή την εξέλιξη σε αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα σοβαρά προβλήματα αφήνοντας αιχμές για κυβερνητική απόπειρα να συμψηφιστεί επικοινωνιακά η ποινική δίωξη σε βάρος της κας Τουλουπάκη και των Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου.

Ταυτόχρονα η κα Θάνου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να στραφεί δικαστικά κατά του δημοσιεύματος, υπογραμμίζοντας ότι ανακυκλώνονται άθλιες συκοφαντίες που διερευνήθηκαν από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και μπήκαν στο αρχείο το 2016.

Αναλυτικά η δήλωση της Βασιλικής Θάνου έχει ως εξής:

«Η απάντηση στο εύλογο ερώτημα που γεννάται σε όλους, για ποιο λόγο τώρα και μετά πάροδο έξη (6) χρόνων), κάποιοι θυμήθηκαν να «αναμασήσουν» την κατασκευασμένη σε βάρος μου άθλια συκοφαντία από τον τότε ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Ανδρέα Βγενόπουλο, είναι η εξής:

»Σε περίοδο που ο κόσμος αγωνιά για το πώς θα πληρώσει το ρεύμα, το πετρέλαιο, τη βενζίνη και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, που οι τιμές τους ανεβαίνουν καθημερινά, κάποιοι, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα σοβαρά καθημερινά τους προβλήματα, εμπλέκοντας το όνομά μου σε υπόθεση διαφθοράς.

»Και ταυτόχρονα να δικαιολογηθούν έτσι, και στο εσωτερικό και στα Ευρωπαϊκά Όργανα, όπου τα πρόσωπα αυτά είναι πολύ εκτεθειμένα, εξ αιτίας των ποινικών διώξεων σε βάρος των Εισαγγελέων και των δημοσιογράφων, που ερευνούσαν τη διαφθορά στην υπόθεση Novartis και στη Λίστα Λαγκάρτ.

»Προφανώς, δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι κατά τη διάρκεια της τεσσαρακονταετούς υπηρεσίας μου στη Δικαιοσύνη, ήμουν από εκείνους που δεν δέχθηκαν ποτέ να συγκαλύψουν τη διαφθορά.

»Επιφυλάσσομαι για την άμεση άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου, εναντίων όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος μου, οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από το 2016».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα