ΕπικαιρότηταΤουρισμός

Θα αυξηθεί ο τουρισμός από τον Καναδά το 2019

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά στο Τορόντο, με σειρά συναντήσεων για την  περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τον Καναδά προς την Ελλάδα.

Η υπουργός συναντήθηκε με την Αντιπρόεδρο Προϊόντων  της Transat Tours Renee Boisvert και  συζήτησαν για την ενίσχυση των τουριστικών πακέτων και την  επέκταση των πτήσεων της Air Transat τη θερινή περίοδο του 2019, μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα της περυσινής χρονιάς.

Αφορά στη συνέχιση  της επιτυχημένης  συνεργασίας της Transat T.A. με το υπουργείο Τουρισμού και το Γραφείο ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά το 2018, που οδήγησε σε  σημαντική αύξηση 22% των τουριστικών πακέτων και αεροπορικών θέσεων της εταιρείας προς την Ελλάδα το 2018.

Η υπουργός συναντήθηκε με εκπρόσωπους Ομίλων και επιχειρηματίες που είτε έχουν προχωρήσει σε τουριστικές επενδύσεις στη χώρα μας  ή ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τις ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες.

 

 

Επίσης, είχε  συνάντηση με τον JimMirkopoulos, αντιπρόεδρο της Cinespace Film Studios και τον γνωστό παραγωγό Μanny Danelon και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των στούντιο  στο Τορόντο.

Στη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε το σημαντικό ενδιαφέρον που πλέον εκδηλώνεται για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα, αμέσως μόλις τέθηκε  σε ισχύ το νέο θεσμικό πλαίσιο από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και τα συναρμόδια υπουργεία, που παρέχει κίνητρα για την προσέλκυση μεγάλων παραγωγών στη χώρα μας.

Επίσης, συζήτησαν για  τη στήριξη που παρέχει το Υπουργείο Τουρισμού στην προώθηση της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού για μεγάλες παραγωγές και στην ανάπτυξη του κινηματογραφικού τουρισμού, δεδομένου ότι η κινηματογραφική βιομηχανία μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα και πολλαπλάσια οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η υπουργός  συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο Αντώνη Αρτεμάκη και τα μέλη του Δ.Σ. της Κοινότητας.

Η κυρία Κουντουρά ενημέρωσε για την επιτυχημένη πορεία του ελληνικού τουρισμού την τελευταία τετραετία, την καθοριστική του συμβολή ως κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη συνολικά της ελληνικής οικονομίας και τη σημαντική ενίσχυση της εξωστρέφειάς του σε όλες τις ξένες αγορές.

Ο κ. Αρτεμάκης επεσήμανε στην υπουργό, ότι η  Κοινότητα είναι αρωγός στο σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει στον ελληνικό τουρισμό.

Το Δ.Σ. της Κοινότητας ζήτησε  τη συνεργασία και τη στήριξη της υπουργού στην υλοποίηση προτάσεων και ιδεών  που αφορούν στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού τουρισμού, την ανάδειξη πολιτιστικών εκδηλώσεων και νέες προωθητικές δράσεις για την προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού στο Τορόντο.

Στις συναντήσεις της υπουργού συμμετείχαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο Βίκτωρ Μαλιγκούδης και η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά Γκρέτα Καματερού.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα