ΕπικαιρότηταΚόσμος

Τενερίφη: Η στιγμή που λιμενικό «τσακώνει» ελληνικό πλοίο με 4,5 τόνους κοκαΐνης (vid)

Στα ανοιχτά της Τενερίφης ακινητοποιήθηκε φορτηγό πλοίο, ελληνικών συμφερόντων σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετά τον εντοπισμό 4,5 τόνων κοκαΐνης, εκτιμώμενης αξίας 180 εκατ. δολαρίων.

Tο φορτηγό πλοίο αναχαιτίστηκε κοντά στις Κανάριες Νήσους με περίπου 4.500 τόνους κοκαΐνης -αν και αρχικά υπολογιζόταν ότι ήταν περίπου 3.000 τόνους κοκαΐνης, αφού ζυγίστηκαν τα δέματα διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 4.500 τόνους- όταν έπλεε μεταξύ ακτές της Νότιας Αμερικής και της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν χάρη σε κοινή επιχείρηση της Εθνικής Αστυνομίας, της Πολιτικής Φρουράς και της Τελωνειακής Επιτήρησης. Το σκάφος μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφη, όπου έφτασε περίπου στις 13:00 την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου.

Μέσα στο προαναφερθέν πλοίο συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα.

Πώς εντοπίστηκε το πλοίο με τους 4,5 τόνους κοκαΐνης

Σύμφωνα με το eldia.es, το πλοίο παρακολουθείτο ύστερα από πληροφόρηση που είχε η ισπανική αστυνομία και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, «έπιασαν» το φορτίο. Το Blume με σημαία Τόγκο, έπλεε χωρίς να ενεργοποιήσει τον φάρο που καθορίζει τη θέση του μέσω δορυφόρου. Φέρεται ότι αναχώρησε από το λιμάνι του Σάντος, στη Βραζιλία, και δηλωμένο λιμάνι προορισμού του ήταν η Ρίγα, στη Λετονία.

Για τις αναχαιτίσεις και επιβιβάσεις σε μεγάλα πλοία, διαθέτει δύο γρήγορα σκάφη, ένα σε κάθε πλευρά. Το ένα από τα προαναφερθέντα σκάφη έχει εσωλέμβιο κινητήρα με τον οποίο φτάνει τους 40 κόμβους ταχύτητας, ενώ το άλλο έχει εξωλέμβια έλικα, με την οποία φτάνει τους 50 κόμβους. Επιπλέον, διαθέτει ελικοδρόμιο στο κατάστρωμά του. Το Fulmar κατασκευάστηκε το 2006 στο ναυπηγείο Gondán, στην Castropol.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα