ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο πήρε ο σταθμάρχης

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή Λάρισας ο σταθμάρχης που κατηγορείται για την τραγωδία στα Τέμπη.

Στα χέρια της Δικαιοσύνης βρέθηκε μεσημέρι Πέμπτης, ο 59χρονος σταθμάρχης του ΟΣΕ, ο οποίος φέρεται να παραδέχτηκε το μοιραίο λάθος με το κλειδί που δεν γύρισε στη σωστή θέση και έστειλε σε πορεία σύγκρουσης με εμπορική αμαξοστοιχία, την αμαξοστοιχία Inter City 62 στην οποία επέβαιναν κυρίως φοιτητές.

Σε βάρος του 59χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαρύτατα αδικήματα.

Συνήγορος σταθμάρχη: Αναλογίζεται αυτό που έγινε και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης

«Υπάρχει κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα» δήλωσε έξω από το δικαστικό μέγαρο ο συνήγορος του σταθμάρχη που λέγοντας ότι ο πελάτης του είναι συντρετριμμένος.

Μιλώντας για τις κατηγορίες με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπος ο βασικός ύποπτος για την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη είπε ότι η κατηγορία είναι η διατάραξη των συγκοινωνιών.

«Από ανθρώπινη πλευρά είναι συντετριμμένος. Αναλογίζεται αυτό που έγινε και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης. Αλλά αυτό που μετράει είναι να ψάξουμε όχι το δέντρο αλλά το δάσος ευθυνών. Εδώ υπάρχει ένα δάσος ευθυνών», δήλωσε ο συνήγορος του σταθμάρχη.

Τραγωδία στα Τέμπη: Αυτός είναι ο 59χρονος κατηγορούμενος σταθμάρχης

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Tlive του Alpha, ο σταθμάρχης δούλευε ως αχθοφόρος του ΟΣΕ και πήρε την πιστοποίηση πριν από έναν μήνα.

Αποδέχτηκε το λάθος του ο σταθμάρχης

Κατά την διάρκεια της μαραθώνιας προανακριτικής του απολογίας που κράτησε περίπου τέσσερις και ολοκληρώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ της Τετάρτης, παρουσία εισαγγελέα λόγω της βαρύτητας της υπόθεσης ο σταθμάρχης φέρεται να αποδέχτηκε πως εκείνος ευθύνεται που οδήγησε την επιβατική αμαξοστοιχία στην γραμμή της καθόδου προς Αθήνα, ένα λάθος το οποίο δεν διόρθωσε καθώς κατάλαβε τι είχε κάνει όταν πληροφορήθηκε τη φονική σύγκρουση, λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης.

Τον 59χρονο είχαν «δείξει» ως υπαίτιο, τρεις συνάδελφοι του κατά την διάρκεια των ανωμοτί εξηγήσεων που έδωσαν στις αρχές.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα