ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Τέμπη: Ευχάριστα νέα για τον 20χρονο που σώθηκε από το πρώτο βαγόνι – «Αποσωληνώθηκε και μας χαμογέλασε»

Mε τρεμάμενη φωνή ο πατέρας του 20χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη ενημέρωσε πως ο γιος του αποσωληνώθηκε και χαμογέλασε.

Ο Νίκος Στρατέλος, σημείωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, το παιδί αναμένεται να μεταφερθεί σε δωμάτιο. Ο πατέρας, ευχαρίστησε τους γιατρούς τόσο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας όσο και αυτούς του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το παιδί μου σώθηκε αλλά δεν μπορώ να το χαρώ, γιατί άλλοι γονείς δεν μπόρεσαν να νοιώσουν το ίδιο», όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

Ο πατέρας του νεαρού έκανε και μία παράκληση να μην παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην τραγωδία αυτή. «Μπήκαν στην προεκλογική περίοδο και προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν. Δικαιοσύνη δεν είναι να τιμωρηθεί ο σταθμάρχης, αλλά όσοι έβαλαν έναν ανίκανο άνθρωπο σε ένα πόστο που είχε να κάνει με ζωές. Σεβασμός στους ανθρώπους, να θάψουν τα παιδιά τους και να φύγουν όσοι είναι στο νοσοκομείο για τα σπίτια τους».

Όπως είπε ο πατέρας του 20χρονου, ο γιος του ο Στέλιος «ήταν στο 5ο βαγόνι, πήγε στο πρώτο για να πάρει κάτι και τη στιγμή της σύγκρουσης βγήκε μαζί με άλλα παιδιά από ένα σπασμένο τζάμι».

Τραγωδία στα Τέμπη: 51 σοροί έχουν παραδοθεί – Απομακρύνθηκαν 24 βαγόνια 2.000 τόνων

Ευχόμενος δύναμη στους οικείους των θυμάτων ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στην επιχείρηση στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη που ολοκληρώθηκε το «συντομότερο δυνατόν» όπως είπε, και αφορούσε απομάκρυνση όγκου συνολικού βάρους 2.000 τόνων.

Πενήντα μια σοροί παραδόθηκαν στις οικογένειες των θυμάτων και απομένει να παραδοθούν άλλες τέσσερις, είπε ο κ. Τριαντόπουλος. Υπενθύμισε ότι δεν έχει ταυτοποιηθεί δηλωθείσα αγνοούμενη ενώ δεν έχει εμφανιστεί συγγενής για ταυτοποίηση σχετικά με τη σορό αγνώστων στοιχείων.

«Επικράτησε σύγχυση αναφορικά με τον αριθμό των σορών και επιχειρήσαμε πολλές φορές διασαφήνιση δρομολογώντας με την αρωγή των ειδικών την ενημέρωση των οικογενειών», είπε ο υφυπουργός που από την Πέμπτη βρισκόταν στον τόπο της τραγωδίας, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου.

«Σε δύσκολες συνθήκες ειδικά για τους συγγενείς των θυμάτων κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός για αποκατάσταση του πεδίου, ενημέρωση οικογενειών και παράδοση των σορών. Στόχος ήταν να ολοκληρωθούν όσο πιο γρήγορα οι εργασίες -κι αυτό το πετύχαμε- με συντονισμό Περιφέρειας, αστυνομίας, πυροσβεστικής, ιδιώτών, ειδικών εμπειρογνωμόνων της ΕΛΑΣ από την ομάδα εξακρίβωσης θυμάτων καταστροφών, ψυχολόγων και ειδικών του ΕΣΥ», περιγράφει ο Χρήστος Τριαντόπουλος.

«Ήταν η μεγαλύτερη σε εύρος και όγκο επιχείρηση συλλογής, μεταφοράς και αποκατάστασης του χώρου και αφορούσε 24 βαγόνια από τις δύο αμαξοστοιχίες συνολικού βάρους κοντά στις 2.000 τόνους. Συντρίμμια και βαγόνια έχουν μεταφερθεί σε ειδικό χώρο. Ήταν μια διαδικασία που χρειάστηκε την εργασία εκατοντάδων ανθρώπων. Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου και επίσης των γραμμών όπως διαπίστωσε και ο υπουργός Γ. Γεραπετρίτης που μετέβη στην περιοχή», είπε τέλος ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα