ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Τέμπη: 52 θύματα έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής – Συνεχίζεται η επώδυνη διαδικασία

52 θύματα έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής από την τραγωδία στα Τέμπη ενώ η επώδυνη διαδικασία συνεχίζεται.

Από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ και τους ειδικούς ψυχολόγους της Αστυνομίας έχουν ενημερωθεί ήδη 14 οικογένειες και η επώδυνη αυτή διαδικασία συνεχίζεται.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ που δουλεύουν νυχθημερόν για να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα η άχαρη αυτή διαδικασία της αναγνώρισης μέσω DNA των νεκρών επιβατών, έχουν ταυτοποιήσει πλέον τους 52 από τους 57 νεκρούς.

Την ίδια στιγμή αναμένεται να ολοκληρωθούν με το που πέσει η νύχτα και οι έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους στα βαγόνια 1,2,3 της επιβατικής αμαξοστοιχίας που έχουν συνθλιβεί από τη σύγκρουση με το εμπορικό τρένο στον Ευαγγελισμό στην κοιλάδα των Τεμπών.

Τραγωδία στα Τέμπη: Ανακοινώθηκε η Επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια

Ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (3/3), η τριμελής επιτροπή που θα διερευνήσει τι έφταιξε για την τραγωδία στα Τέμπη με τουλάχιστον 57 νεκρούς.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοινώνει τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Η Επιτροπή είναι τριμελής και συμμετέχουν οι:

  • Ιωάννης – Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρος.
  • Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος.
  • Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος.

Η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν.

Καταγγελίες Πλεύρη: «Δεν είχαμε καμία βοήθεια από την Hellenic Train»

Τις πρώτες στιγμές που έφτασε στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη περιέγραψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός υγείας περιέγραψε ότι «είδα να βγάζουν σορούς και γονείς να ψάχνουν τα παιδιά τους» ενώ προσέθεσε ότι από την πλευρά της εταιρείας (Hellenic Train) δεν υπήρχε κανένας άνθρωπος στα νοσοκομεία για να βοηθήσει στις λίστες.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα