ΕπικαιρότηταΠολιτισμός

Τελικά, έγινε ή όχι η πρόταση για τη μεταφορά του «Δρομέα»;

Καμία πρόταση δεν υπάρχει για τη μεταφορά του «Δρομέα» ισχυρίζεται το υπουργείο Πολιτισμού, «η υπουργός διαψεύδει την πρόταση που μου έκανε», αντιτείνει ο δημιουργός του Κώστας Βαρώτσος.

Ο «Δρομέας», το εμβληματικό γλυπτό του Κώστα Βαρώτσου που είναι τοποθετημένο απέναντι από το Χίλτον, έγινε τις τελευταίες ημέρες αντικείμενο συζήτησης στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο λόγος, αφορά στη φημολογία για τη μεταφορά του από την Αθήνα στα Σκόπια, κάτι που διαψεύδει με δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού, ωστόσο φαίνεται να τη διαψεύδει και από την πλευρά του ο κ. Βαρώτσος.

 

Κώστας Βαρώτσος

Ο Κώστας Βαρώτσος δήλωσε ότι είχε συνάντηση με την υπουργό, την περασμένη Παρασκευή.

«Η κυρία Ζορμπά έθεσε στη συζήτηση την ιδέα για τη μεταφορά του Δρομέα στα Σκόπια. Της απάντησα ότι ο Δρομέας δεν μπορεί να φύγει από την Αθήνα, για πολλούς λόγους. Αλλωστε, αν και το γλυπτό ανήκει στον Δήμο Αθηναίων, εγώ έχω τα πνευματικά δικαιώματα. Και δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος. Η υπουργός διαψεύδει την πρόταση που μου έκανε»

 

Μυρσίνη Ζορμπά

Για το θέμα αυτό, η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά δήλωσε:

«Καμία πρόταση δεν υπάρχει για τη μεταφορά του Δρομέα, είναι κάτι χωρίς βάση. Aλλωστε το γλυπτό ανήκει στον Δήμο Αθηναίων. Στο πλαίσιο μιας γενικής συζήτησης με σημαντικούς Eλληνες καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και με τον κ. Κ. Βαρώτσο, κουβεντιάστηκαν και σχολιάστηκαν πολλά, ωστόσο τέτοια πρόταση όχι. Οι προτεραιότητές μου είναι άλλες, εξάλλου τυχόν ανταλλαγές μνημείων ή αλλαγές ταμπελών ανήκουν στις αρμοδιότητες άλλων υπουργείων. Λυπάμαι για το θόρυβο και τον ηθικό πανικό που ορισμένοι έσπευσαν να επιδείξουν».

 

 

Close