ΔήμοιΔήμος Κορυδαλλού

Τα οφέλη της τεχνολογίας στον Κορυδαλλό

Με δύο καινούρια αυτοκίνητα που θα εξυπηρετούν τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Σίτιση κατ’ οίκον», μια λάμα εκχιονισμού, μία νέα «αλατιέρα», ένα απορριμματοφόρο και κάδους καθαριότητας, ενισχύεται ο στόλος αυτοκινήτων και ο εξοπλισμός του Δήμου Κορυδαλλού.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού των κοινωνικών υπηρεσιών, της καθαριότητας και της πολιτικής προστασίας, που συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των δημοτών, της λειτουργίας των υπηρεσιών, αλλά και της εξοικονόμησης πόρων του Δήμου.

Το πιο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι τα ολοκαίνουρια αυτοκίνητα των Κοινωνικών Υπηρεσιών, ένα μικρό wan και ένα ΙΧ, η λάμα εκχιονισμού και ο αλατοδιανομέας (μηχάνημα αλατιέ-ρα) για την Πολιτική Προστασία, καθώς και οι νέοι κάδοι, αποκτήθηκαν χωρίς να επιβαρυνθεί το δημοτικό ταμείο, αφού η δημοτική αρχή διεκδίκησε και πέτυχε την δωρεάν προσφορά τους ως ανταποδοτικά οφέλη του έργου εγκατάστασης οπτικών ινών στον Δήμο, από την εταιρεία πάροχο WIND Ελλάς, που έχει αναλάβει το έργο στον Κορυδαλλό.

Στα ανταποδοτικά οφέλη περιλαμβάνεται επίσης η εγκατάσταση δωρεάν Wifi στις πέντε μεγαλύτερες πλατείες του Δήμου, γεγονός που θα διευκολύνει σημαντικά δημότες και επιχειρήσεις.

Το έργο εγκατάστασης νέου δικτύου οπτικών ινών ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες και καλύπτει σε πρώτη φάση πάνω από το 70% του Δήμου.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, αφού η χώρα μας μέχρι σήμερα, διέθετε το πιο αργό και μάλλον το πιο ακριβό internet στην Ευρώπη.

Με τα δίκτυα νέας γενιάς αντικαταστάθηκε το δίκτυο χαλκού με οπτικές ίνες, σε όλες τις γειτονιές, ενώ εκτοξεύονται οι ταχύτητες του internet από τα 100Mbps που είναι σήμερα στα 250-300 Mbs και στο μέλλον μπορούν να φτάσουν το 1 Gbps.

Ταυτόχρονα, οι βλάβες θα μειωθούν στο ελάχιστο, άρα και τα σκαψίματα και οι λακούβες στους δρόμους.

Οι νέες σύγχρονες υποδομές επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη πρόσβαση στις e-υπηρεσίες του Δήμου, του δημοσίου, της υγείας, της εκπαίδευσης, τη διασύνδεση των επιχειρήσεων και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της ποιότητας ζωής.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι