ΕπικαιρότηταΠολιτική

Τα νούμερα της συνέντευξης Τσίπρα έφεραν χαμόγελα στον ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτο και με διαφορά τριών μονάδων από τον δεύτερο, ήταν το δελτίο του Mega την Τρίτη (14/3), όπου με εξαίρεση τα πρώτα 15 λεπτά, ήταν μονοθεματικό, λόγω της συνέντευξης του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα.

Η συγκεκριμένη μέτρηση, έφερε χαμόγελα στην Κουμουνδούρου, καθώς φαίνεται πως οι πολίτες ήθελαν να ακούσουν την πρώτη τοποθέτηση του αρχηγού τους, μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Παρατηρώντας διαχρονικά τα νούμερα που κάνουν τα δελτία ειδήσεων όταν έχουν συνεντεύξεις πολιτικών αρχηγών, γίνεται αντιληπτό πως, συνήθως, παρουσιάζουν πτώση σε σχέση με τον μέσο όρο τους. Επίσης, οι -εκάστοτε- πρωθυπουργοί, κερδίζουν στην τηλεθέαση τους αρχηγούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τη Τρίτη, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας έφερε μια ξεκάθαρη πρωτιά στο Mega. Παράλληλα, στο Youtube, έφτασε σχεδόν τις 100.000 παρακολουθήσεις τις πρώτες 24 ώρες, ενώ μεγάλη ήταν και η θέαση μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Από τα παραπάνω στοιχεία, γίνεται ευκόλως αντιληπτό πως τα λεγόμενα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον του κοινού.

Τόσο των μεγαλύτερων ηλικιών, που παραδοσιακά ενημερώνονται από την τηλεόραση, όσο και των νεότερων, που επιλέγουν το διαδίκτυο. Το πως εξέλαβαν τα λεγόμενα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ όσοι παρακολούθησαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τη συνέντευξη, προφανώς και δεν μπορεί να μετρηθεί. Ωστόσο, η ικανοποίηση στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ είναι διάχυτη.

Ως προς την ουσία των όσων είπε ο Αλέξης Τσίπρας, οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι ήταν στο ύφος που έπρεπε. Απέφυγε τις άναρθρες αντιπολιτευτικές κορώνες, ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για τα 4 από 49 χρόνια της Μεταπολίτευσης που κυβέρνησε, ενώ απάντησε με στοιχεία για τα όσα έκανε η δική του κυβέρνηση για την αναβάθμιση του δικτύου, αλλά και για τα όσα δεν έκανε εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παράλληλα, έβαλε στο κάδρο των ευθυνών τον πρωθυπουργό και τον Κώστα Καραμανλή, ενώ ζήτησε και την παραίτηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, εξαιτίας της επαγγελματικής σχέσης που έχει ο γιος του με τον πρώην υπουργό Μεταφορών.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα