ΕπικαιρότηταΠολιτικήΤουρισμός

Β. Κικίλιας: “Τα μηνύματα που έρχονται είναι αισιόδοξα – Αυξημένα τα έσοδα από τις αγορές των τουριστών”

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας – Photo: Eurokinissi

Αισιόδοξα μηνύματα για την φετινή τουριστική περίοδο έρχονται και από την κίνηση στα duty free των αεροδρομίων της χώρας.

Οπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στο Action24, καταγράφεται αύξηση στα ποσά που δαπανούν οι ταξιδιώτες στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ), αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τις πρώτες 16 ημέρες του Ιουνίου, η αύξηση έφτασε στο 19% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

«Προηγήθηκε πολλή και σκληρή δουλειά το φθινόπωρο και το χειμώνα, όπως είχε γίνει και τα προηγούμενα δύο χρόνια στο Υπουργείο Υγείας με την πανδημία, προκειμένου να έχει έσοδα η μέση ελληνική οικογένεια και να ευημερήσει», είπε ο κ. Κικίλιας αναφερόμενος στα θετικά αποτελέσματα που φέρνει η στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού, τα οποία αποτυπώνονται και στα στοιχεία που δημοσίευσε η ΤτΕ, με τις εντυπωσιακές αυξήσεις σε αφίξεις και ταξιδιωτικές δαπάνες, τον περασμένο Απρίλιο.

Οπως υπογράμμισε, πρωτοβουλίες όπως οι 9 απευθείας πτήσεις την ημέρα από τις ΗΠΑ, η door to door πολιτική και οι συμφωνίες με μεγάλους tour operators του εξωτερικού, ανέδειξαν την Ελλάδα σε 5ο τουριστικό brand παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να είναι, μεταξύ άλλων, νούμερο 1 προορισμός για τους Γάλλους και τους Ρουμάνους, δεύτερη χώρα στις επιλογές των ταξιδιωτών από τις σκανδιναβικές χώρες και στην κορυφαία τριάδα σε Γερμανία και Βρετανία.

Απαντώντας σε αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με λεηλασία της μεσαίας τάξης, ανέφερε ότι εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μόνο μειώνει φόρους, σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επέβαλε 29 νέους φόρους που κόστισαν στους Ελληνες πολίτες 4,3 δις ευρώ.

«Μοναδική λύση για τη χώρα είναι και με την βούλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εχει αντιμετωπίσει όλες τις κρίσεις πολύ επιτυχημένα, έχει θωρακίσει την χώρα και έχει εμφυσήσει ένα επιτυχημένο μοντέλο στο εξωτερικό, το οποίο μας φέρνει επενδύσεις, αυξάνει το εισόδημα του Ελληνα και θεωρώ ότι στην κρίσιμη στιγμή στην κάλπη, αυτό θα είναι κάτι που θα το συνυπολογίσουν όλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα