Περιφέρεια ΚρήτηςΠεριφέρειες

Συζήτηση για «Το Μέλλον της Ευρώπης» στην Περιφέρεια Κρήτης

Συζήτηση με θέμα «Το Μέλλον της Ευρώπης», διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19.00. 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Μαγνητοσκοπημένο μήνυμα θα στείλει ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στο πάνελ θα συμμετέχουν οι Ευρωβουλευτές Εύα Καϊλή και Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Σχετικές τοποθετήσεις θα κάνουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας – Ιωάννης Λ. Ζώρας και ο Αντιπρόεδρος της CPMR επί θαλάσσιων Θεμάτων, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή θέματα της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Επιμορφωτική ημερίδα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Το πρωί της ίδιας ημέρας και ώρα 9:30, στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική ημερίδα για τους καθηγητές και τα σχολεία που συμμετέχουν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Μαγνητοσκοπημένο μήνυμα θα στείλει και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Οι επιμορφωτικές ημερίδες εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείων και στόχο έχει να ενθαρρύνει τους νέους και ιδιαίτερα μαθητές δευτεροβάθμιας και τεχνικής εκπαίδευσης, να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους ως Ευρωπαίοι πολίτες, να γνωρίσουν το έργο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των μελών του και να αντιληφθούν πώς μπορούν να συμμετέχουν καλύτερα στη διαμόρφωση του δημοσίου βίου και στην εμπέδωση της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πληροφορίες

Νίκος Μωραϊτάκης

Information and Communication Manager

Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης (Πλ. Ελευθερίας, Ηράκλειο)

Τηλ. 2810 336330 (08:30 – 15:30)

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Κρήτης