ΕπικαιρότηταΠολιτική

Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με πρυτάνεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Σύσκεψη με τις Πρυτανικές Αρχές όλων των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Αθήνας είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στο μέγαρο της Κατεχάκη, στην οποία συμμετείχαν και η υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., με αντικείμενο τα μέτρα για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Ηταν ουσιαστικά η πρώτη σύσκεψη στο πλαίσιο του σχεδιασμού των μέτρων, προκειμένου να συζητηθεί η συνεργασία της πανεπιστημιακής κοινότητας με την αστυνομία, με σκοπό την διασφάλιση την ομαλής διεξαγωγής των εφετινών εκδηλώσεων για την επέτειο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μετά την σύσκεψη διευκρίνισε ότι προφανώς την ευθύνη της διοργάνωσης του εορτασμού έχει η πανεπιστημιακή κοινότητα και οι φοιτητές, ωστόσο η Ελληνική Αστυνομία θα «συμβάλει με υπευθυνότητα» σε όλο το λεκανοπέδιο και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, «ώστε ο εορτασμός να γίνει με απόλυτη τάξη, ηρεμία και ειρήνη».

Ο μεγάλος προβληματισμός όλων είναι το μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας του κορωνοϊού που είναι σε μεγάλη έξαρση και ο τρόπος ελέγχου όσων επισκεφθούν το Πολυτεχνείο για αποτίσουν φόρο τιμής.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η προσέλευση θα γίνει κανονικά και το ίδρυμα θα μείνει ανοιχτό κατά τον εορτασμό, ενώ θα συστήνεται σε όλους να διατηρούν αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να λαμβάνουν μέτρα προστασίας.

«Οι αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας έχουν τεράστια αξία και σήμερα»

Αναφερόμενος στη σύσκεψη, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Καλέσαμε σε σύσκεψη σήμερα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τις πρυτανικές Αρχές των πανεπιστημίων του λεκανοπεδίου της Αττικής, καθώς σε λίγες ημέρες επίκειται ο εορτασμός της 48ης επετείου από την μεγάλη εξέγερση των φοιτητών και του λαού μας ενάντια στη δικτατορία, στις 17 Νοέμβρη 1973.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας που ενέπνευσαν και εκείνο τον αγώνα έχουν τεράστια αξία και σήμερα, για όλες τις δημοκρατικές κοινωνίες και για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Προφανώς, η πανεπιστημιακή κοινότητα και οι φοιτητές έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης του εορτασμού. Συμφωνήσαμε την πολύ στενή, ουσιαστική και δημιουργική συνεργασία μας, ώστε ο εορτασμός αυτός να είναι ενωτικός και ειρηνικός. Η Ελληνική Αστυνομία θα συμβάλλει με υπευθυνότητα σε μέτρα τάξης, ηρεμίας και ασφάλειας για όλους τους πολίτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας τις ημέρες του εορτασμού, ώστε ο εορτασμός να γίνει με απόλυτη τάξη, ηρεμία, ειρήνη, με σεβασμό στα μέτρα ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού, που δυστυχώς συνεχίζεται, ώστε όλοι οι πολίτες να είναι ασφαλείς».

Στην σύσκεψη, από πλευράς πρυτανικών αρχών συμμετείχαν ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Μελέτης- Αθανάσιος Δημόπουλος, ο πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής και η αντιπρύτανης Ι. Χατζηγεωργίου, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Δημήτρης Μπουραντώνης, ο αντιπρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών Βασίλης Βλασταράς και οι πρυτάνεις του Παντείου Χριστίνα Κουλούρη, του Χαροκόπειου Μαρία Νικολαΐδη και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτης Κλανδής.

Επιφυλακή της ΕΛ.ΑΣ. σε όλο το λεκανοπέδιο

Οσον αφορά στα μέτρα, όπως ανέφερε πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα κινηθούν στα περσινά πρότυπα, θα υπάρχει επιφυλακή της ΕΛ.ΑΣ. σε όλο το λεκανοπέδιο.

Παραλλήλως, θα δοθεί έμφαση στους ελέγχους πριν από τον εορτασμό και κατά την προσέλευση του κόσμου στο Πολυτεχνείο, από ομάδες της Ασφάλειας και των άλλων αστυνομικών δυνάμεων, ενώ αμέσως μετά τον εορτασμό το Ιδρυμα θα κλείσει και θα διασφαλιστεί  να μην παραμείνουν άτομα εντός ή να καταφύγουν εκ των υστέρων.

Ταυτοχρόνως, θα κλείσουν και θα φρουρούνται και όλα τα υπόλοιπα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα