ΔήμοιΔήμος ΕλευσίναςΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Σύσκεψη για τη δυσοσμία στην Ελευσίνα

Σύσκεψη με αντικείμενο τις καταγγελίες για φαινόμενα δυσοσμίας στην Ελευσίνα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 στο Διοικητήριο Διυλιστηρίων Ελευσίνας, ύστερα από πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου.

Συμμετείχε αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής, ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, καθώς και εκπρόσωποι του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ από την Διοίκηση της ΕΛΠΕ έλαβαν μέρος ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Στεργιούλης, ο γενικός διευθυντής Εφοδιασμού, Διύλισης και Πωλήσεων Ομίλου Γιάννης Ψυχογιός, καθώς και ο ανώτερος διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ελευσίνας (ΒΕΕ) Αλέκος Παργινός.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, από τον Σταθμό Μέτρησης Ατμοσφαιρικών Ρύπων που λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων των ΕΛΠΕ, δεν διαπιστώθηκε υπέρβαση ορίων στους μετρήσιμους ρύπους που να δικαιολογεί την ύπαρξη δυσάρεστων οσμών.

Επιπροσθέτως, τα στελέχη του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια ενημέρωσαν πως η διαδικασία συντήρησης των εγκαταστάσεων Ελευσίνας έχει ξεκινήσει από τις 8 Ιουλίου, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ ειδικότερα την Δευτέρα 21 Αυγούστου, στο Διυλιστήριο δεν πραγματοποιήθηκε κάποια παραγωγική δραστηριότητα, παρά μόνο εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού.

Παράλληλα, η Διοίκηση της ΕΛΠΕ εξέφρασε τη σταθερή βούλησή της να συνδράμει το έργο των τοπικών Αρχών και να συμβάλει στη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών, σε όλες τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι