ΕπικαιρότηταΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στο στόχαστρο του Τσίπρα το μεταρρυθμιστικό προφίλ του Μητσοτάκη

Να δείξει στους ψηφοφόρους ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ο εκσυγχρονιστής, κεντρώος και ικανός διαχειριστικά πολιτικός, αλλά ένας ακόμα παλαιοκομματικός κομματάρχης της δεξιάς, επιχειρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που χτυπάει τον πρωθυπουργό με τα ίδια του τα «όπλα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια, δεκαέξι μέρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μιλώντας στο Mega, την Τρίτη (14/3). Η επιλογή του αυτή, μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς οι συνεργάτες του αναφέρουν ότι ήθελε να σεβαστεί απόλυτα τις οικογένειες των θυμάτων.

Αυτός είναι και ο λόγος που αποφεύγει τις άναρθρες αντιπολιτευτικές κραυγές για την τραγωδία στα Τέμπη. Δεν θέλει σε καμία περίπτωση να κάνει πολιτική σπέκουλα πάνω από στον θάνατο τόσων ανθρώπων – κάποιους εκ των οποίων γνώριζε προσωπικά τις οικογένειες.

«Εμείς δεν θα πάμε στη Βουλή για να μετράμε φέρετρα», λένε πρόσωπα από το στενό του περιβάλλον, φωτογραφίζοντας με αυτό τον τρόπο τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μια άλλη τραγωδία, εκείνη στο Μάτι.

Τα παραπάνω, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα αφήσει έξω από το κάδρο των ευθυνών τον πρωθυπουργό. Όμως, η αντιπαράθεση θα είναι πολιτική και μόνο. Θα αναδείξει τις πολιτικές του ευθύνες για το μπάχαλο που επικρατεί στον ΟΣΕ, αλλά και για την αγνόηση των προειδοποιήσεων ότι ένα μεγάλο δυστύχημα βρίσκεται προ των πυλών.

Ο βασικός του, όμως, στόχος, είναι να πλήξει το μεταρρυθμιστικό του προφίλ. Να αναδείξει, δηλαδή, ότι τόσα χρόνια πορεύεται με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας κομματάρχης τη δεξιάς, περασμένων δεκαετιών.

Κατηγορεί δήθεν το «βαθύ κράτος» και το «κακό δημόσιο», την ώρα που λειτουργεί με ακριβώς αυτόν τον τρόπο. Με ρουσφέτια -όπως ο σταθμάρχης της μοιραίας βάρδιας στη Λάρισα- με αναξιοκρατία, με το βόλεμα των «γαλάζιων παιδιών» και των «γαλάζιων golden boys», με το «ρεσάλτο» στα δημόσια ταμεία, μέσω των απευθείας αναθέσεων.

Με λίγο λόγια, θέλει να δείξει στους πολίτες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι όλα εκείνα που κατηγορεί. Δεν ήταν καθόλου τυχαία η αναφορά του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στις «οικογένειες που κυβερνούν τη χώρα εδώ και 60 χρόνια». Με αυτό τον τρόπο εξέθεσε τον νεποτισμό που κυριαρχεί στην ελληνική πολιτική ζωή, ενώ κατέστησε σαφές και ποιοι είναι εκείνοι που δημιούργησαν όλο αυτό το χάος, διαχρονικά.

Επομένως, καθίσταται σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να στρέψει τα «όπλα» που χρησιμοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εναντίον του πρωθυπουργού.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα