ΕπικαιρότηταΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογικά μηνύματα Τσίπρα με πολλαπλούς αποδέκτες

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε τη Τετάρτη (1/2), από το Περιστέρι, ο Αλέξης Τσίπρας, που εγκαινίασε επί της ουσίας την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε αναλυτικά τους πυλώνες του κυβερνητικού προγράμματος του, δίνοντας το στίγμα του τι θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες.

Το πρώτο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα, είχε ως αποδέκτες τους πολίτες. «Τώρα την απάντηση στο κρίσιμο δίλημμα: Με τη Δημοκρατία ή την εκτροπή, καλείται να δώσει ο ίδιος ο λαός. Δε θα απαντήσουν σε αυτό το υπαρξιακό για τη χώρα ερώτημα, οι 156 βουλευτές της ΝΔ. Θα απαντήσουν τα εκατομμύρια των Ελληνίδων και των Ελλήνων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Είναι σαφές πως με αυτή την αποστροφή του, θέλησε να απευθυνθεί στα ισχυρά δημοκρατικά αντανακλαστικά των Ελλήνων, θεωρώντας βέβαιο ότι δεν θα επιβραβεύσουν με τη ψήφο τους τις παρακολουθήσεις, αλλά και την απόπειρα συγκάλυψης τους από την κυβέρνηση.

Μήνυμα προς δημοσκόπους και ΜΜΕ

Την ίδια στιγμή, απηύθυνε μια πρόσκληση-πρόκληση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να προκηρύξει εκλογές εδώ και τώρα, εφόσον οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ευρύ προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας.

«Γιατί δε προκηρύσσει εκλογές; Γιατί θέλει να καθίσει ως και τη τελευταία ημέρα γαντζωμένος στη καρέκλα της εξουσίας; Η απάντηση είναι προφανής: Γιατί η πραγματικότητα δεν είναι καθόλου έτσι όπως ορισμένοι επιθυμούν να τη παρουσιάσουν. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης φοβάται σαν το διάολο το λιβάνι, τη λαϊκή ετυμηγορία».

Η παραπάνω φράσεις αφορούσαν -εκτός του πρωθυπουργού- τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, αλλά και μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης, που προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι οι εκλογές είναι μια τελειωμένη υπόθεση. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν αποδέχεται τη «μιντιακή πραγματικότητα», αλλά μίλησε και για μεγάλη νίκη του κόμματος του.

Μήνυμα προς Ανδρουλάκη

Παράλληλα, άφησε σαφείς αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Ακριβώς σε στιγμές, που πρωταρχικό καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων δε μπορεί να είναι άλλο από την υπεράσπισή της ίδιας της δημοκρατίας. Είναι κρίμα να επιλέγουν ένα ανιστόρητο διμέτωπο που διευκολύνει το καθεστώς Μητσοτάκη και αξιοποιείται από αυτό».

Είναι προφανές πως η Κουμουνδούρου έχει θορυβηθεί από τα μπρος, πίσω της Χαριλάου Τρικούπη και προσπαθεί να προλάβει ένα «ατύχημα», δηλαδή μια πιθανή μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Μήνυμα αισιοδοξίας στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν θα είναι ανατροπή. Είμαστε ήδη μπροστά», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στο σύνθημα «ήρθε η ώρα της ανατροπής», που ακούστηκε από την εξέδρα, προκαλώντας τα θυελλώδη χειροκροτήματα των οπαδών του.

Με αυτό τον τρόπο, θέλησε να τονώσει το ηθικό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της δύσκολης προεκλογικής περιόδου.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα