ΕπικαιρότηταΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει διευκρινίσεις για τα αδιευκρίνιστα εκατομμύρια ευρώ στελεχών του

Συνέχεια στο θέμα της αρχειοθέτησης της υπόθεσης Novartis ως προς τους πρώην υπουργούς Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Άδωνη Γεωργιάδη, δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, με αφορμή μεγάλα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν σε τραπεζικού τους λογαριασμούς και τα οποία δεν έχει διευκρινιστεί η προέλευσή τους, η αξιωματική αντιπολίτευση εξέδωσε μία αιχμηρή ανακοίνωση, καλώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να απαντήσει, αφήνοντας επιπλέον αιχμές κατά του δικαστικού που χειρίστηκε την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Τις αποφάσεις του εισαγγελέα για την αρχειοθέτηση των υποθέσεων των κ. Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου, ας τις κρίνουν οι πολίτες και οι συνάδελφοί τους δικαστές.

Στα πορίσματα ωστόσο, που είδαν το φως της δημοσιότητας, πέραν της αρχειοθέτησης προκύπτουν ερωτηματικά που δεν μπορεί να μένουν αναπάντητα.

Ο κ. Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός και Αρχηγός της ΝΔ οφείλει να δώσει μια απάντηση:

Ο ίδιος θεωρεί πως είναι όλα καλώς καμωμένα;

Θεωρεί δηλαδή ότι είναι φυσιολογικό και νόμιμο να βρίσκονται στους λογαριασμούς του ενός νυν υπουργού του και αντιπρόεδρου του Κόμματος, 350.000 ευρώ και στου άλλου, πρώην υπουργού και κεντρικού στελέχους του, 1.000.000 ευρώ «αδιευκρίνιστα ποσά»;

Θεωρεί ότι κανείς δεν οφείλει διευκρινίσεις για τα αδιευκρίνιστα;

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντησή του».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα