ΕπικαιρότηταΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης και να προκηρύξει εκλογές

Το νέο επεισόδιο στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάυλο Πολάκη, «πυροδότησε» έναν «πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο «για πρωτοφανή κοινοβουλευτική εκτροπή της Νέας Δημοκρατίας», το κυβερνών κόμμα απάντησε λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κ. Πολάκη επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος και τον διχασμό».

Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε νέα ανακοίνωση που ζητάει την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την προκήρυξη εκλογών. Όλα αυτά λίγες ώρες αφότου καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

«Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που άρχει ο λαός. Και ο λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια. Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα των πολλών, της πλειοψηφίας, όχι των ολιγαρχών, των εταιρειών, των μεσαζόντων και των λογοκριτών. Ο Λουδοβίκος ο 16ος το κατανόησε καθυστερημένα στη Γαλλική Επανάσταση. Ο κ. Μητσοτάκης αρκεί να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα