ΕπικαιρότηταΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Με τι εκβιάζεται ο κ. Χατζηδάκης και υπερασπίζεται τον κ. Μητσοτάκη που τον παρακολουθούσε;

Κατά του Κωστή Χατζηδάκη στρέφεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ομιλία του την Πέμπτη (26/1) στη Βουλή, ενώ τον ρωτά «με τι εκβιάζεται και υπερασπίζεται τον κ. Μητσοτάκη που τον παρακολουθούσε;».

«Ο στόχος 5046c, κατά κόσμον Κωστής Χατζηδάκης, σε ένα κρεσέντο αναξιοπρέπειας στη Βουλή υπερασπίστηκε τον ωτακουστή του και αρχηγό του παρακράτους κ. Μητσοτάκη που υπέκλεπτε τις συνομιλίες του από την ΕΥΠ», υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ποιος ξέρει άραγε με τι τον κρατάει ή με τι τον εκβιάζει ο κ. Μητσοτάκης για να φθάσει σε αυτό το σημείο», σχολιάζει, ενώ σημειώνει πως «από την ομιλία του ωστόσο προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Οι πράκτορες 000 και Κλουζώ, όπως είπε χαρακτηριστικά, ήταν ο πρωθυπουργικός ανιψιός και γγ του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης και ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων που απομακρύνθηκαν μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης; Αν ναι, τότε γιατί κανείς, ούτε ο ίδιος, δεν τους έχει κατονομάσει στη Δικαιοσύνη; Γιατί ο κ. Χατζηδάκης δεν έχει κάνει ούτε μία μήνυση σε όσους τον παρακολουθούσαν επί 8 μήνες; Φοβάται κάτι; Είναι εκβιαζόμενος με προϊόντα των υποκλοπών;».

«Στους Κλουζώ ήταν και η εισαγγελέας της ΕΥΠ κα. Βλάχου που υπέγραφε ανά δύο μήνες την ανανέωση της παρακολούθησης Χατζηδάκη, αλλά παραμένει μέχρι και σήμερα στη θέση της;», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Γιατί ο κ. Χατζηδάκης δεν περνά και ο ίδιος να ενημερωθεί στο αφτί… «δια την υποθέσιν του»

To ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχολίασε με αιχμές τη στάση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη επικρίνοντάς τον με σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος πώς «συνεχίζει τις δημόσιες εκκλήσεις του προς τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει γρήγορα την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ».

Επιπλέον, θέτει προς τον κ. Χατζηδάκη ερώτηματα όπως: «Γιατί δεν περνά και ο ίδιος να ενημερωθεί στο αφτί… «δια την υποθέσιν του», όπως επίμονα καλούσε το Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Ανδρουλάκη; Γιατί ο πρωθυπουργός δεν ξεσκεπάζει τα περιβόητα ρυπαρά αυτονομημένα δίκτυα της ΕΥΠ, που απεργάζονται την αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης;».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι «πράγματι, ένοχος ένοχον ου ποιεί» και κατακρίνει για αμαρτωλό θεσμικά παρελθόν τον ΣΥΡΙΖΑ. «…Δεν θα γίνει συγχωροχάρτι για τη θεσμική διολίσθηση στην οποία η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα. Απέναντι σε αυτή τη συζήτηση ενόχων, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα δώσει την διέξοδο από το σπιράλ τοξικότητας, που εγκλωβίζει τις πιο δημιουργικές δυνάμεις της χώρας και τις οδηγεί σε έναν συμβιβασμό με ένα μέλλον χαμηλών προσδοκιών».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα