ΕπικαιρότηταΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινοβουλευτικό «πρέσινγκ» στην κυβέρνηση για τα Τέμπη

Στη Βουλή μεταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για την τραγωδία των Τεμπών.

Μετά την κατάθεση της ερώτησης, από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, μέσω της οποίας ζητά από την κυβέρνηση όλα τα έγγραφα διαπραγμάτευσης δημοσίου – ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ετοιμάζεται να ζητήσει την εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή, για τον οποίο υποστηρίζουν ότι «κρύβεται».

Εδώ και ημέρες, η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Και μάλιστα, θεσμικά, στο ανώτατο επίπεδο, στο Κοινοβούλιο.

Η επιλογή της να πραγματοποιηθεί συζήτηση για τον ΟΣΕ, στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, τη Τετάρτη, την ημέρα δηλαδή που θα έχουν απεργία οι δημοσιογράφοι, προκαλεί την έντονη ενόχληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και όχι μόνο για αυτό τον λόγο, αλλά και γιατί τη Βουλή θα ενημερώσει ο Γιώργος Γεραπετρίτης, δηλαδή ο νυν υπουργός Μεταφορών και όχι εκείνος που επί των ημερών του έγινε το δυστύχημα και είχε τις τύχες του ΟΣΕ στα χέρια του για τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Έτσι, θα αιτηθεί να έρθουν στη Βουλή και να δώσουν εξηγήσεις, τόσο ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, όσο και οι υφυπουργοί Καραγιάννης και Παπαδόπουλος, που παραμένουν κανονικά στις θέσεις τους. Μάλιστα, η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι το Μαξίμου «κρύβει» τον πρώην υπουργό, σε μια απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης.

«Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις για την τραγωδία των Τεμπών, αλλά εδώ και μέρες κρύβεται», τόνισε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91.4».

Ωστόσο, το γεγονός ότι η κυβέρνηση «κρύβει» -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- τον Κώστα Καραμανλή, πίσω από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, επομένως, θα χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα της μειοψηφίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ώστε να εμφανιστεί εκεί. Ήδη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής, για να συζητήσει το ζήτημα των Τεμπών.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα