ΕπικαιρότηταΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετοι Μητσοτάκης-Γεωργιάδης για τις νέες αποκαλύψεις για το πλιάτσικο στον αναπτυξιακό νόμο

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento για την υπόθεση Μαραβέγια.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «οι αποκαλύψεις για την υπόθεση Μαραβέγια συνεχίζονται. Σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα Documento αποκαλύπτει ότι η εταιρεία της συζύγου του βουλευτή της ΝΔ εμφανίζεται να έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την αγορά ενός ακινήτου στον Βόλο το οποίο είχε τεθεί σε καθεστώς πλειστηριασμού αντί 1,3 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως ένα τέτοιο ποσό να δικαιολογείται από το πόθεν έσχες του βουλευτή και της συζύγου του».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι αποκαλύψεις όμως δεν σταματούν εδώ. Όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, η συγκεκριμένη «επένδυση», που υπερβαίνει σε προϋπολογισμό τα 11 εκ. ευρώ, εντάχθηκε στον οριστικό πίνακα έγκρισης του Αναπτυξιακού Νόμου, χωρίς όμως να έχει τεκμηριωθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του κόστους. Είναι προφανές ότι ο βουλευτής της ΝΔ οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Είναι όμως εξίσου προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι απολύτως έκθετοι για τις μεθοδεύσεις έγκρισης της συγκεκριμένης επένδυσης. Οι μεθοδεύσεις τους προκαλούν το κοινό αίσθημα και προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών που αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς δυσκολίες επιβίωσης λόγω της ακρίβειας Μητσοτάκη».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα