ΕπικαιρότηταΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Διώκονται οι δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis

Δριμύτατη επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis και την κλήση δημοσιογράφων σε απολογία.

Ο ίδιος, μετά την πρωτοφανή κλήση σε απολογία του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ως κατηγορούμενο από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου που ερευνά την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τονίζει ότι η διαστρέβλωση της συγκεκριμένης υπόθεσης εισέρχεται στην επόμενη φάση της, σε συνέχεια της προσπάθειάς της κυβέρνησης να παρουσιάσει το σκάνδαλο Novartis ως «σκευωρία».

Η κυβέρνηση «αφού δεν δίστασε να κατατρομοκρατήσει μάρτυρες και να καρατομήσει εν ενεργεία εισαγγελείς, αφού ευνόησε κάθε κώλυμα στην εξέλιξη των υποθέσεων των Αδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου, αφού παραγνώρισε την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που την καλούσε να καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας για τις πρακτικές της στην Ελλάδα, έστρεψε, με διαρροές και πιέσεις, όλες της τις προσπάθειες, στο να διαμορφώσει τις συνθήκες και το ανάλογο περιβάλλον για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με δημοσιογράφους που θεωρεί πολιτικούς της αντιπάλους», υπογραμμίζει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κλήση δημοσιογράφων σε απολογία με αφορμή την άσκηση κριτικής, μαχόμενης και ερευνητικής δημοσιογραφίας εγκλωβίζει ακόμη και τα όργανα της δικαιοσύνης μέσα στο τοξικό κλίμα που η κυβέρνηση διαμόρφωσε», επισημαίνει ο ίδιος.

Καταλήγοντας, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «στην σύγχρονη Ελλάδα, που αντιμετωπίζει τις πολλαπλές κρίσεις που δημιουργεί η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το δημοκρατικό όραμα των πολιτών δεν περιλαμβάνει τη μετατροπή ενός τεράστιου σκανδάλου σε μια χωρίς προηγούμενο μείζονα θεσμική κρίση της ελευθερίας του λόγου και της δημοσιογραφίας για χάρη του κ. Μητσοτάκη και της εκδικητικότητάς του, απέναντι σε όσους τον ελέγχουν αντί να τον λιβανίζουν».

 

Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Παρέμβαση για τη δικαστική κλήση έκανε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Νικολαΐδης, σχολιάζοντας: «Απαγγέλλουν κατηγορίες σε δημοσιογράφο που αποκάλυψε πληροφορίες για ένα σκάνδαλο στην Ελλάδα, για το οποίο η εταιρεία δέχθηκε την ενοχή της και πλήρωσε στο εξωτερικό, αλλά στην “Ελλάδα 2.0” διώκονται όσοι το αποκάλυψαν. Πόσο δούλεμα αντέχετε ακόμα;».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα